Iemarinējiet ziemai gurķus ar sinepēm – patīkami pikanti un dikti kraukšķīgi

Rudenī saimniecēm nav laika atpūsties: no ogām jāvāra ievārījums, ziemai jākonservē gurķi un tomāti, jāgatavo kompots, un visam jāizdodas, kā gan citādi? Šodien mēs dalīsimies veiksmīgā marinētu gurķu receptē. Šī recepte patiks tām saimniecēm, kurām patīk visu gadu palutināt savus radiniekus ar dažādām uzkodām.

Marinēti gurķi ar sinepēm ir pavisam vienkārši pagatavojami, taču tas netraucē gurķiem būt garšīgiem un kraukšķīgiem. Mēs jums pastāstīsim, kā ziemai pagatavot brīnišķīgus gurķus ar sinepēm. No tiem nevar atrauties, tāpēc tie ātri pazudīs no jebkura galda.

Nepieciešamās sastāvdaļas

4 kg gurķu

200 g cukura

200 ml augu eļļas

200 ml etiķa

2 ēdamkarotes sāls

2 ēdamkarotes sausu sinepju

1 tējkarote maltu melno piparu

2 ķiploku galviņas

1 buntīte diļļu

LASI VĒL:

Pagatavošanas gaita

Gurķus labi nomazgājiet un atstājiet aukstā ūdenī uz 2 stundām. Lielus gurķus sagrieziet 8 gabalos, bet mazos - 4 gabalos.

Sajauciet cukuru, augu eļļu, etiķi, sāli, sinepes un piparus. Nomizojiet ķiplokus un izspiediet tos, pievienojiet maisījumam. Sīki sakapājiet dilles un sajauciet ar pārējām sastāvdaļām.

Pārlejiet maisījumu pār sasmalcinātajiem gurķiem un samaisiet, ļaujiet tiem nostāvēties 3 stundas. Ik pēc pusstundas apmaisiet gurķus.

Pēc 3 stundām redzēsiet, ka ir izdalījies daudz sulas, to izmantos sālījuma vietā. Piepildiet puslitra vai litra sterilizētās burkas ar gurķiem un sālījumu līdz augšai. Nav nepieciešams papildus piepildīt gurķus ar ūdeni.

Novāriet burkas katliņā, kura apakšā izklāts dvielis un aiztaisiet burkas ar iepriekš vārītiem vākiem. Aptiniet burkas dvielī un ļaujiet tām atdzist. Uzglabājiet tās vēsā, tumšā vietā.

Tieši tik vienkārši ir pagatavojami gardi gurķi ar sinepēm. Šī daudziem jau ir kļuvusi par iecienītu recepti, tāpēc izmēģiniet to arī jūs.