
Reizēm gribas ne tikai kaut ko saldu, bet arī kaut ko pikantu un sāļu. Pipari mūsu apkaimē īsti nav iesakņojušies, tie vienkārši nav īpaši populāri. Bet ķiploki ir pavisam cita lieta! Tāpēc šodien sniegsim instrukcija, kā marinēt ķiplokus, un iegūta garša būs tā vērta!
Pēc šīs receptes pagatavotie ķiploki lieliski iederēsies kā uzkoda pie pirmajiem ēdieniem. Lai gan ar vienkāršiem vārītiem (arī ceptiem) kartupeļiem tie arī būs ļoti garšīgi. Un, ko tur teikt, šādi ķiploki būs vienkārši gardi arī kopā ar parastu rupjmaizi.
Ķiploku marinēšanai nepieciešamās sastāvdaļas
1 kg ķiploku
1 sarkana biete
2 ēdamkarotes sāls
2 ēdamkarotes cukura
100 ml etiķa
5-6 melnie pipari
3-4 krustnagliņas
LASI VĒL:
Privātdetektīvs pastāstīja, kā atklāt slēptu krāpšanu - tikai viens triks
Mācāmies marinēt – Kalifornijas marināde un vēl 2 lieliskas receptes visiem gadījumiem
Pagatavošanas gaita
Nomizojiet ķiplokus un noņemiet visas problemātiskās vietas - tiem jābūt tīriem un vienmērīgiem. Nomizojiet bietes un sagrieziet pusgredzenos.
Katliņā uzvāriet ūdeni un uz vienu minūti ievietojiet tajā visus ķiplokus. To var izdarīt, izmantojot caurduri. Pēc tam nekavējoties ievietojiet tos aukstā ūdenī. Ar bietēm šī procedūra nav jāveic.
Sagatavotos dārzeņus ievietojiet iepriekš sterilizētās burkās. Visticamāk, jums būs nepieciešamas 2-3 puslitra burkas, atkarībā no ķiploka lieluma. Principā tos var sagriezt mazākos gabaliņos, bet labāk, ja tas paliek vesels.
Atšķaidiet etiķi litrā ūdens un pievienojiet garšvielas. Šī ir marināde, kas jāpārlej ķiplokiem. Ļaujiet tai uzvārīties, un tad varat to liet burkās. Aizveriet burkas ar vākiem un sterilizējiet vēl 5 minūtes.
Izņemiet burkas un aiztaisiet vākus. Atliek tikai apgriezt tās otrādi un novietot zem segas, līdz tās pilnībā atdziest. Pēc tam sakārtojiet tās plauktos pieliekamajā, bet ziemā atveriet un izbaudiet!