Salāti ziemai ar rīsiem un kabačiem – lieliskas sagataves viegla recepte

Kabaču popularitāte vasarā un rudenī ir vienkārši milzīga – no tiem gatavo sautējumus, pankūkas, visu veidu uzkodas un zupas. Tie ir garšīgi un ēstgribu rosinoši, pateicoties tam, ka kabači lieliski absorbē citu produktu un garšvielu aromātus.

Lai saglabātu kabačus ziemai, no tiem gatavo neskaitāmu daudzumu ēdienu variācijas. Burkās var pildīt sautētus un marinētus dārzeņus, kā arī kabaču kaviāru vai salātus. No kabača gatavo arī saldu ievārījumu. Bet šoreiz piedāvājam recepti ziemas salātiem ar rīsiem un kabačiem.

Sastāvdaļas

1 glāze (250 ml) rīsu

500 ml ūdens

600 g sīpolu

180 ml augu eļļas

600 g burkānu

600 g papriku (nomizotu dārzeņu svars)

1,3 kg tomātu

2,5 ēdamkarotes sāls

2,5 ēdamkarotes cukura

2,5 kg kabača (nomizotu dārzeņu svars)

5 ķiploka daiviņas

3 ēdamkarotes etiķa 9%

Pagatavošanas metode

Noskalojiet rīsus, ielieciet tos katliņā un pārlejiet ar ūdeni. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai uz vidējas uguns un vāri dažas minūtes. Noņem no uguns un atstāj zem vāka, kamēr pagatavo pārējo. Rīsiem jābūt nedaudz neizvārītiem.

LASI VĒL:

Sagriež sīpolu mazās strēmelītēs un ieliec pannā ar uzkarsētu eļļu. Cep apmēram 10 minūtes uz vidējas uguns, līdz tās kļūst caurspīdīgas. Pievieno burkānus, sarīvētus uz rupjās rīves, un cep vēl 10 minūtes.

Sagriez papriku kubiņos un ieliec pannā. Cep uz lēnas uguns 10 minūtes. Sadala tomātus mazos gabaliņos un ieliec atsevišķā lielā katliņā. Tur ieliec apceptos dārzeņus un liec tos uz uguns.

Dārzeņus sajauc ar sāli un cukuru un vāri uz lēnas uguns, līdz tomāti izdala sulu. Nomizo kabačus, sagriež kubiņos un ieliec katliņā. Pēc apmēram 15 minūtēm pievieno rīsus, sasmalcinātu ķiploku un etiķi. Ja rīsos ir palicis ūdens, nokāš. Apmaisa un vāri vēl dažas minūtes.

 Sadala salātus tirās burkās un aiztaisa ar vāciņiem. Glabā rīsu salātus ar kabačiem sausā un vēsā vietā, sargājot no saules gaismas. Lai labi garšo!