Garda vīnogu mērce ziemai, kas labi sader ar jebkuru ēdienu - vienkārša recepte

Pilnā sparā rit konservēšanas un marinēšanas laiks. Lai dažādotu jūsu pagatavoto gardumu klāstu, ir vērts izmēģināt vīnogu mērci, kuru var sapildīt burciņās un ziemā lietot pie ļoti dažādiem ēdieniem, sākot ar gaļas ēdienem, un beidzot ar desertiem.

Universālā vīnogu mērce būs lielisks papildinājums jo īpaši gaļas ēdieniem. Tā apvieno saldumu un vieglu skābumu, tādā veidā pārvēršot jebkuru ēdienu par gastronomisku šedevru. Šī recepte ir ļoti viegla, tās pagatavošana neaizņem daudz laika, sastāvdaļas ir viegli pieejams, bet rezultāts ir veltīto pūļu (pat ja nelielu) vērts.

Universālās vīnogu mērces recepte

Sastāvdaļas:

Vīnogas - 1,5 kg

Āboli - 2 gabali

Halapenjo pipari - 50 g

Ķiploki - 100 g

Cukurs - 200 g

Sāls - 1 tējkarote

Hmeli-suneli - 1 tējkarote

Kaltēts baziliks - 1 tējkarote

Piparmētra - 1 tējkarote

Vīnogu etiķis - 50 ml

LASI VĒL:

Mērces pagatavošanas gaita

Nomazgājiet vīnogas un atdaliet ogas no kātiņiem. Katliņā kopā ar vīnogām pievienojiet sagrieztus ābolus ar visu mizu, bet bez sēklām un serdes.

Smalki sakapājiet halapenjo piparus un ķiplokus un iemetiet tos katliņā pie vīnogām. Pārlejiet ar 50 ml ūdens un uzlieciet uz uguns 35 minūtes.

Pēc noteitkā laika izberziet masu caur sietu, līdz tā kļūst par biezeni. Tad uzlieciet katliņu vēlreiz uz uguns un vāriet 15 minūtes pēc vārīšanās. Ielejiet 50 ml vīna etiķa.

Pārlejiet aso mērci iepriekžs sterilizētās burkās un aizveriet ar tīriem vākiem. Šī mērce ir universāla, jo tā labi sader ar gaļas steikiem, ceptām zivīm vai kartupeļiem. Bet tikpat labi to var pievienot pīrāgiem vai baudīt kopā ar siera plati.