Tradicionāla saldā lečo recepte – gardi un vienkārši

Tradicionāli lečo gatavo no paprikas, tomātiem un citām sastāvdaļām. Šis ēdiens ir slavens ar savu lielisko garšu un ir ideāli piemērots arī kā piedeva pie jebkura ēdienam ziemā.

Nereti lečo ir diezgan asi, bet šoreiz piedāvājam pagatavot saldu lečo, kas labi saderēs, piemēram, uz maizes, pie siera, vai pat pie gaļas.

Sastāvdaļas

Dažādu krāsu paprika – 2 līdz 3 kg

Svaigi tomāti - 2,5 kg

Cukurs - 120 g

Sāls - 2 ēdamkarotes

Augu eļļa - 60 ml

Sīpoli – 3 līdz 5 gabali

9% etiķis - 2,5 ēdamkarotes

LASI VĒL:

Pagatavošanas gaita

Pirmais lečo pagatavošanas solis ir dārzeņu sagatavošana. Rūpīgi nomazgājiet paprikas. Noņemiet kātiņus. Ar nazi nogrieziet augšpusi un izņemiet serdi kopā ar sēklām. Sagrieziet papriku kubiņos un ievietojiet dziļā bļodā.

Nomizojiet sīpolu no augšējās miziņas, noskalojiet ar ūdeni un sagrieziet kubiņos. Ielejiet eļļu dziļā pannā, uzkarsējiet to un ielieciet sasmalcinātu sīpolu. Viegli apcepiet sīpolu eļļā, maisot ar koka lāpstiņu.

Nomazgājiet tomātus, sagrieziet nevienmērīgos gabaliņos. Ievietojiet tomātus bļodā kopā ar papriku. Pēc tam pievienojiet apcepto sīpolu kopā ar eļļu, kas palikusi pannā.

Sīpolu, papriku un tomātu maisījumu pārliek katliņā, uzliek to uz plīts. Uzkarsē uz lēnas uguns un vāri lečo apmēram 25 minūtes, lēnām maisot. Pēc tam lečo vienu pēc otra pievieno sāli, cukuru un etiķi. Neaizmirsti nogaršot lečo. Ja nepieciešams, var pievienot vēl sāli vai cukuru.

Pēc gatavošanas atstāj lečo katliņā. Novieto sterilizētās burkas uz galda un ar lielu karoti katrā burkā ielej vēl karsto lečo. Aiztaisa vākus, bruciņas ietin segā un ļauj atdzist istabas temperatūrā.

Šim lečo ir bagātīga saldskāba garša, un to var izmantot kā sviestmaižu pamatu. Ja vēlaties, receptē var izmantot tikai sarkanos papriku, lai lečo būtu saldāks.