
Sinepes ir populārs produkts daudzās virtuvēs, un reti kurš galds iztiek bez šīs sastāvdaļas, jo tās ēdienam piešķir pikantu un īpašu garšu.
Protams, var iegādāties veikalā pirktas sinepes, taču jāpiekrīt, ka daudz labāk ir tās gatavot pašam, jo tad noteikti būsiet pārliecināti par to kvalitāti. Pašgatavotas sinepes, kuru recepti pastāstīsim šajā rakstā, ir ļoti garšīgas un veselīgas, un pats galvenais – vienmēr svaigas un aromātiskas.
Populārākais veids, kā pievienot sinepes, ir galertam, aukstai zupai vai borščam, bet patiesībā, ja ar to apviļāsiet vistu un ieliksiet to cepeškrāsnī gatavot, iegūsiet krāšņu ēdienu. Tāpēc, ja saprotat visas sinepju priekšrocības, droši lietojiet tās, bet ar mēru.
Mēs jums pastāstīsim divas receptes, un jūs izvēlēsieties sev piemērotāko. Noteikti komentāros ierakstiet, kura recepte jums patika vislabāk.Galda sinepes
Šī ir vispopulārākā recepte, kas pie mums nonākusi no mūsu vecmāmiņām. Šāda veida sinepes tika pasniegtas visās pagājušā gadsimta ēdnīcās, tāpēc tās ir pārbaudītas gadiem ilgi, tās var droši lietot.
Ēdiena gatavošanai jums būs nepieciešams:
Melno sinepju sēklas (var iegādāties lielveikalā) - 500 g
Kviešu milti - 100 g
Maltas krustnagliņas - 2 g
Maltas ingvera šķēles - 5 g
Cukurs - 100 g
Sāls - 100 g
Vīna etiķis
Pagatavošana:
Katra sastāvdaļa ir jāatšķaida nelielā daudzumā vīna etiķa. Visas sastāvdaļas ir rūpīgi jāsajauc, tāpēc pakāpeniski pievienojiet šķidrumu katrai, regulāri maisot.
Kad katra sastāvdaļa ir atšķaidīta etiķī, tās ir jāsajauc. Vienlaikus nelietojiet pārāk daudz vīna etiķa, labāk to atšķaidīt vēlāk, ja iegūsiet ļoti biezu konsistenci, tad iegūsiet šķidras sinepes.
Ja jums nav nepieciešams pagatavot daudz, un no šīm sastāvdaļām jūs iegūsiet diezgan daudz sinepju. Tad jums proporcionāli jāsamazina katra sastāvdaļa, bet šeit jums palīdzēs matemātika.
LASI VĒL:
Ķiploki saglabāsies svaigi līdz nākamajai vasarai, ja darīsiet vienu lietu - vajadzīga sāls
Visas nianses par to, kā pareizi uzglabāt sīpolus ziemā – pavasarī tie būs tādi paši kā rudenī
Asās sinepes
Šī ir patiešām sena recepte. Par laimi, šādas receptes ir saglabājušās, un daudzi uzskata, ka šīs sinepes ir arī dziedinošas, tāpēc, ēdot tikai nedaudz dienā, jūs varat uzturēt labu veselību.
Lai pagatavotu asās sinepes, mums būs nepieciešams:
Dzeltenās sinepes - 3 ēdamkarotes
Rīvētas skābenes - 4 ēdamkarotes
Estragona etiķis
Cukurs - 2 ēdamkarotes
Kaperi - 1 ēdamkarote
Sāls - 2 tējkarotes
Pagatavošana:
Novāriet skābenes un sarīvējiet tās caur sietu. Sajauciet sinepes ar sarīvētajām skābenēm, dariet to pēc iespējas precīzāk, lai iegūtu aptuveni vienādu konsistenci.
Iegūto masu atšķaida ar stipru estragona etiķi, ko var iegādāties lielveikalā, lai gan tas noteikti būs jāmeklē. Pievieno pārējās sastāvdaļas un labi samaisa.
Sinepēm jābūt biezām, tās var ievietot ledusskapī, un tās nebojāsies vairākus mēnešus, taču tomēr labāk ir gatavot nelielās porcijās, lai produkts vienmēr saglabātu svaigumu.
Kā redzat, sinepes mājās pagatavot absolūti nav grūti, vissvarīgākais ir liela vēlme un nedaudz laika. Šīs sinepes saderēs ar jebkuru ēdienu, īpaši tās būs gardas ar kartupeļu pankūkām vai ar želeju. Lai labi garšo!