
Marinēti baklažāni ir ēstgribu rosinoša, garda un veselīga uzkoda, kas lieliski sader ar jebkuru ēdienu: ceptiem kartupeļiem ar mizu, kartupeļu biezeni vai gaļu. Un uzkoda sanāk tik garda, ka to mīl pat tie cilvēki, kuriem baklažāns ne pārāk garšo.
Gatavos baklažānus sagriež kubiņos, pievieno sasmalcinātus sīpolus, pārkaisa ar svaigiem garšaugiem un apslaka ar aromātisku augu eļļu – tas ir praktiski viss, kas jāpaveic, lai pagatavot gardo uzkodu. Bet, par visu pēc kārtas!
Nepieciešamās sastāvdaļas
Baklažāni - 1,5 kg
paprika - 2 gabali
Burkāni - 2 gabali
Ķiploki – 5 līdz 7 daiviņas
Svaigi zaļumi (pētersīļi, koriandrs, dilles) pēc garšas
Sastāvdaļas marinādei
Ūdens - 1 litrs
Sāls - 50 g
Lauru lapa - 2 gabali
Melnie pipari - 7 zirnīši
Smaržīgie pipari – 4 zirnīši
LASI VĒL:
Kā tomātus saglabāt svaigus pēc iespējas ilgāk: pārklājiet tos ar šo – tie saglabāsies līdz ziemaiKāpostu kotletes: vienkārša un interesanta recepte, kas iepriecinās visu ģimeni
Pagatavošanas gaita
Baklažānus nomazgā un nogriež kātiņus. Katliņā uzvāra 2,5 litrus ūdens, pievieno 2 ēdamkarotes sāls, ieliek baklažānus, uzvāra un vāra ar aizvērtu vāku 15-20 minūtes. Izņemiet baklažānus un uz 2 stundām novietojiet tos zem preses, lai notecinātu lieko šķidrumu.
Marinādei: ielejiet ūdeni katliņā, pievienojiet sāli, lauru lapu, melnos piparus, smaržīgos piparu zirnīšus, uzvāriet un atdzesējiet.
Nomazgājiet dārzeņus. Nomizojiet saldo papriku no sēklām, kātiem un sagrieziet strēmelītēs. Nomizojiet burkānus un sarīvējiet uz korejiešu burkānu rīves.
Nomizojiet ķiplokus un izspiediet caur spiedi. Nomazgājiet un smalki sakapājiet svaigus zaļumus. Bļodā apvienojiet saldo papriku, burkānus, ķiplokus un zaļumus un samaisiet.
Pārgrieziet baklažānus uz pusēm, bet ne pilnībā, un atveriet tos pa griezuma vietu. Ievietojiet dārzeņu pildījumu, salieciet pusītes kopā un ievietojiet traukā. Pārlejiet atdzesēto marinādi tā, lai tā pilnībā pārklātu baklažānus, uzlieciet virsū šķīvi un atstājiet istabas temperatūrā 2-3 dienas. Gatavos baklažānus uzglabājiet ledusskapī.
Galvenais ir nepārvārīt baklažānus. Gatavojot, pārbaudiet baklažānu gatavību ar zobu bakstāmo vai sērkociņu - ja mizu var viegli caurdurt, tad dārzeņi ir gatavi.