
Kāposti ir viens no daudzpusīgākajiem un pieejamākajiem dārzeņiem mūsu virtuvē. No tiem gatavo boršču, kāpostu tīteņus, salātus un sautējumus. Taču tikai retais apzinās, ka no tiem var pagatavot pārsteidzoši gardas un maigas kotletes, kas var būt ne tikai piedeva, bet arī pilnvērtīga maltīte.
Šī ir lieliska iespēja tiem, kas meklē kaut ko vieglu, veselīgu un vienlaikus sātīgu. Tāpēc atzīmējiet šo recepti un ķerieties pie gatavošanas.
Nepieciešamās sastāvdaļas
Kāposts - 1 galviņa
Sīpols - 1 gabals
Burkāns - 1 gabals
Ķiploka - 1 daiviņa
Olas - 2 gabali
Milti - 120 g
Malti melnie pipari – pēc garšas
Sāls – pēc garšas
Oregano (sauss) – pēc garšas
Sviests - 30 g
Augu eļļa
Citrona sula - 1 tējkarote
Sastāvdaļas mērcei
Dabīgais jogurts - 150 g
Gurķis - 1 gabals
Dilles - 10 g
Ķiploks - 1 daiviņa
Sāls – pēc garšas
LASI VĒL:
Perfekti tīras glāzes - kā mājās likt stikla traukiem mirdzēt
10 padomi, kā pagatavot vistu maigu un sulīgu bez ilgas marinēšanas
Pagatavošanas gaita
Sadurstiet kāpostu vairākās vietās ar zobu bakstāmo un ievietojiet mikroviļņu krāsnī uz 6 minūtēm. Tas mīkstinās dārzeni un atvieglos tālāku gatavošanu. Pēc tam sagrieziet kāpostu mazos gabaliņos.
Sasmalciniet sīpolu, sarīvējiet burkānus. Uzkarsējiet sviestu pannā, apcepiet dārzeņus līdz zeltaini brūniem, pievienojiet sarīvētu ķiploku.
Dziļā bļodā sajauciet kāpostu, ceptos dārzeņus, olas, miltus un garšvielas. Pievienojiet citrona sulu svaigumam. Rūpīgi samaisiet.
Samitriniet rokas ar ūdeni un izveidojiet mazas kotletes. Apviļājiet tās miltos, lai iegūtu kraukšķīgu garoziņu.
Uzkarsējiet pannu ar eļļu un apcepiet kotletes no abām pusēm līdz zeltaini brūnām. Ja vēlaties, varat tās pabeigt cept cepeškrāsnī 180°C temperatūrā 10-15 minūtes.
Mērce: Sarīvējiet gurķi uz smalkas rīves, viegli izspiediet lieko sulu. Pievienojiet to jogurtam kopā ar sasmalcinātām dillēm, ķiploku un sāli. Samaisiet. Šī piedeva lieliski uzsvērs kāpostu kotlešu maigo garšu.
Pasniegšana
Ar svaigiem zaļumu un dārzeņu salātiem. Kā piedeva vistai vai zivij. Lieldienu ēdienkartē - ar griķiem vai kartupeļiem. Brokastīs - ar jogurta mērci un rudzu maizi.
Kāpostu kotletes var sasaldēt. Veidojiet neapstrādātas kotletes, lieciet uz dēlīša, sasaldējiet un pēc tam ievietojiet maisiņā. Pirms gatavošanas tās vienkārši apcepiet pannā vai cepiet cepeškrāsnī.
Šis ēdiens būs lieliska alternatīva parastajām kartupeļu kotletēm un noteikti iepriecinās pat tos, kuriem īsti negaršo kāposti.