Kārtainie salāti "Favorīts" šogad uz svētku galda izgriezīs pogas "Siļķei kažokā" un "Mimozai"

Ziemassvētku un Jaunā gada galds tradicionāli tiek saistīts ar pārbaudītu klasiku. Bet, ja vēlaties pārsteigt savus viesus, mēs piedāvājam jums kārtaino salātu "Favorīts" recepti, kas būs svētku kulminācija.

Iespaidīgi, sātīgi un harmoniskas garšas ziņā tie viegli pārspēs pazīstamos "Siļķi kažokā" un "Mimozu". Gaļas pamatne padara salātus bagātīgus, savukārt bietes, granātāboli un garšaugi piešķir tiem svētku izskatu un svaigas notis.

Šie salāti ir slāņoti, izskatās kā kūka un lieliski saglabā savu formu. Tos ir viegli pasniegt, tie izskatās iespaidīgi uz galda un ir lieliski piemēroti pagatavošanai iepriekš, kas ir īpaši vērtīgi pirms svētku steigas, kad jau tā ir gana daudz darba.

Sastāvdaļas

Kartupeļi - 250 g

Gaļa (cūkgaļa vai liellopu gaļa) ​​- 300 g

Cietais siers - 100 g

Olas - 3 gabali

Burkāni - 200 g

Bietes - 200 g

Majonēze - 200 g

Sāls un pipari pēc garšas

Granātābols - 1/4

Dilles – 50 līdz 100 g

LASI VĒL:

Pagatavošanas gaita

Vāriet gaļu, līdz tā ir mīksta, atdzesējiet un smalki sagrieziet. Vāriet arī kartupeļus, burkānus un bietes ar mizu, tad atdzesējiet, nomizojiet un sarīvējiet uz rupjās rīves. Novāriet olas cieti un sarīvējiet. Sieru smalki sarīvējiet.

Cepšanas traukā vai servēšanas riņķī kārtām lieciet kartupeļus, gaļu, olas, burkānus, sieru un bietes. Katru kārtu viegli apkaisiet ar sāli un pipariem un apsmērējiet ar majonēzi.

Salātu virspusi izrotājiet ar majonēzes tīkliņu un dekorējiet ar smalki sagrieztām dillēm un granātābolu sēklām. Atdzesējiet salātus, lai tie iemērktos.

Šie salāti ne tikai rotās jūsu svētku galdu, bet noteikti kļūs par jaunu iecienītāko ēdienu visiem jūsu viesiem. Lai labi garšo!