Kā ātri un garšīgi marinēt sīpolus etiķi – derēs gan salātiem, gan pie gaļas

Svētku laiks jau ir pilnā sparā, kas nozīmē, ka tiek gatavota svētku ēdienkarte. Daudzi gaāls ēdieni un arī salāti daudziem ir vienkārši neiedomājams bez tikpat gardiem marinētiem sīpoliem.

Pareizi pagatavoti, marinēti sīpoli vienmēr lieliski sader ar gandrīz jebkura veida šašliku. Šodien mēs uzzināsim, kā ātri marinēt sīpolus, izmantojot etiķi un dažas citas vienkāršas sastāvdaļas.

Marinēti sīpoli. Dažas vienkāršas receptes

Manuprāt, man nav jāpiemin sīpolu ieguvumi labsajūtai. Ir grūti iedomāties daudzus salātus un gaļas ēdienus bez tiem, un ne tikai. Tie ir atrodami daudzās receptēs, un tos praktiski nav iespējams aizstāt.

Taču šodien mēs nerunāsim par sīpoliem kā receptes sastāvdaļu (kā daudzi cilvēki iedomājas), bet gan par sīpoliem kā atsevišķu ēdienu. Esmu pārliecināts, ka daudziem cilvēkiem marinēti sīpoli patīk to asās garšas un ātrās pagatavošanas dēļ.

Sīpolu marinēšana sālījumā

Šī, iespējams, ir vienkāršākā recepte. Jums būs nepieciešams plāni sagriezt sīpolu (gredzenos vai pusgredzenos) un pārlej to ar jebkuru sālījumu. Vislabāk ir izmantot gurķu sālījumu, vai tomātu vai citu dārzeņu sālījumu. Galvenais, lai sālījums atbilstu jūsu gaumei.

Šīs metodes priekšrocība ir tā, ka jūs varat viegli mainīt šo marinēto sīpolu garšu, izmantojot dažādas sālījuma iespējas. Tomēr sīpoli būs jāmērcē sālījumā uz nakti.

LASI VĒL:

Citronu sulas izmantošana kā marināde

Šī metode ir arī neticami vienkārša un diezgan izplatīta. Šī citrusaugļa sula ir lieliska alternatīva etiķim gandrīz jebkurā marinādē; tā var to viegli aizstāt.

Citronu sulai ir arī ļoti pārliecinošs arguments par labu tās izmantošanai marinādēs – tā dāsni piešķir citrona garšu un aromātu. Tieši šis aromāts neizbēgami būs klātesošs sīpolos, ja tos pārlej ar citrona sulu un ļauj nostāvēties, vismaz kādu brīdi.

Etiķī. Ātri un garšīgi

Iespējams, vienkāršākais un ātrākais veids, kā marinēt sīpolus. Tas ir marinādes žanra klasika. Šī ļoti vienkāršā metode ir ērta, jo ļauj iegūt perfekti marinētus sīpolus daudz ātrāk nekā citas metodes.

Lai to izdarītu, atkal sagrieziet sīpolu plāni, gredzenos vai pusgredzenos. Pēc tam sasmalcinātajam sīpolam vienkārši pievienojiet etiķi. Papildus etiķim būs jāpievieno arī tējkarote cukura, sāls, nedaudz saulespuķu eļļas un malti pipari. Šo pēdējo trīs sastāvdaļu daudzumu nosaka tikai jūsu gaume.

Visu sajauciet kopā, un pavisam drīz, tikai 15 minūšu laikā, jūsu marinētie sīpoli ir gatavi. Atliek tikai atrast tiem "piemērotu pāri", piemēram, šašliku.