Bieži vien ir situācijas, kad nav karsta ūdens un netīri trauki pēc gatavošanas ir ātri jāmazgā. Pieredzējušas saimnieces jau zina, kā ar to tikt galā bez lielas piepūles vai laika.
Taukus un kvēpu nogulsnes var efektīvi noņemt pat aukstā ūdenī, ja zināt dažas pārbaudītas metodes, ko mūsu vecmāmiņas izmantoja ilgi pirms spēcīgu ķīmisko vielu parādīšanās.
Kā ātri iztīrīt taukus un kvēpu nogulsnes no katliem un pannām aukstā ūdenī
Galvenais noslēpums nav temperatūra, bet gan pareiza produktu kombinācija. Dažas vielas sadala taukus un mīkstina kvēpu nogulsnes neatkarīgi no karstuma, padarot tīrīšanas procesu ātru un drošu traukiem.
Cepamā soda un trauku mazgāšanas želeja
Šī ir viena no uzticamākajām metodēm katliem un pannām. Kā lietot? Samitriniet traukus ar aukstu ūdeni, apkaisiet problēmzonas ar cepamo sodu un pievienojiet dažus pilienus trauku mazgāšanas līdzekļa.
Ļaujiet maisījumam iedarboties 10 minūtes. Pēc tam noslaukiet ar sūkli un noskalojiet ar aukstu ūdeni. Cepamā soda darbojas kā maigs abrazīvs līdzeklis, un šķīdums izšķīdina taukus.
LASI VĒL:
Sāls svaigiem taukiem
Neseniem traipiem piemērots ir parasts galda sāls. Apkaisiet sāli pannas apakšā, pievienojiet nedaudz auksta ūdens un viegli paberziet ar sūkli vai drānu.
Etiķis noturīgiem traipiem
Galda etiķis palīdz mīkstināt piedegušus ēdiena atlikumus. Samitriniet drānu ar etiķi, uzlieciet to uz traipa, ļaujiet iedarboties 15 minūtes un pēc tam uzmanīgi noņemiet traipu. Šī metode ir ideāli piemērota metāla un emaljētiem traukiem.
Sinepju pulveris
Sinepes efektīvi noņem taukus pat aukstā ūdenī. Apkaisiet sinepju pulveri uz notraipītās virsmas, pievienojiet nedaudz ūdens, lai izveidotu pastu. Ļaujiet šķīdumam iedarboties apmēram 10 minūtes, pēc tam noskalojiet ar aukstu ūdeni un noslaukiet sausu ar tīru sūkli vai drānu.