Vīramāte iemācīja savas ģimenes recepti, kā pagatavot kāpostu pīrāgus – tagad nevieni svētki mājās bez tiem neiztiek

Šie pīrāgi ir tik garšīgi, ka jūs gribēsiet tos visus apēst. Mīksti un aromātiski, pasniegti kopā ar tasi tējas, kas gan varētu būt garšīgāks un veselīgāks par mājās gatavotiem gardumiem? Tāpēc ir vērts veltīt laiku, lai pārsteigtu savu ģimeni un draugus ar gardiem mājās gatavotiem pīrāgiem.

Lai pagatavotu mīklu, sagatavojiet:

Pienu - 450 ml

Raugu - 1 paciņu

Cukuru - 1 ēdamkaroti

Sāli - šķipsniņu

Olas - 3 gabalus

Margarīnu - 1 paciņu

Miltus - pēc nepieciešamības

Pildījumam izmantojiet:

Kāpostus - vidēja lieluma

Sīpolu, sāli, piparus

Pagatavošanas gaita

Vispirms jums jāsagatavo mīkla, jo tās pagatavošana prasīs ilgāku laiku nekā pildījuma pagatavošana. Izsijājiet miltus, lai noņemtu visus netīrumus vai svešķermeņus. Mīklas mīcīšanai izmantojiet lielu bļodu vai katliņu (pietiekami lielu, lai tajā varētu izaugt mīkla) un ļaujiet tai vēlāk uzrūgt.

Lēnām uzsildiet pienu, ielejiet to bļodā, pievienojiet raugu, cukuru, sāli un nedaudz miltu. Rezultātā jābūt diezgan biezai konsistencei, līdzīgai pankūku mīklai. Pārklājiet un novietojiet siltā vietā uz pusstundu, lai tā uzrūgtu.

Pēc tam, kad laiks ir pagājis, pievienojiet olas, mīkstinātu margarīnu un miltus, visu vēlreiz sajaucot. Izlieciet mīklu uz miltiem apkaisītas virsmas un turpiniet mīcīt, pievienojot miltus pēc nepieciešamības.

Mīciet mīklu, līdz tā vairs nelīp pie rokām. Pievienojiet miltus, ja nepieciešams, bet pakāpeniski un nelielās porcijās, lai nepārmīcītu.

Kad mīkla ir rūpīgi sajaukta, apsmērējiet to ar augu eļļu un ļaujiet tai uzrūgt siltā vietā stundu. Eļļa neļaus mīklai izžūt un palīdzēs tai labi uzrūgt. Šajā laikā mīkla rūpīgi uzrūgs, un jūsu ceptajiem izstrādājumiem nebūs rauga smaržas (tas ir svarīgi).

LASI VĒL:

Kamēr mīkla rūgst, jums ir tieši viena stunda, lai pagatavotu un atdzesētu pildījumu. Noņemiet kāpostu no tā neglītās ārējās lapas. Noskalojiet zem tekoša ūdens, novietojiet to uz plata griešanas dēļa un sāciet smalcināt. Ja jums nav smalcinātāja, izmantojiet nazi. Jo plānāk to sagriezīsiet, jo vieglāk būs strādāt, un pīrāgi būs gardāki.

Uzkarsējiet pannu ar eļļu, samaziniet siltumu līdz vidējam un pievienojiet kāpostus. Nekavējoties pievienojiet sāli un piparus, samaisiet, pārklājiet un vāriet, ik pa laikam apmaisot un, ja nepieciešams, pievienojot vēl augu eļļu.

Paturiet prātā, ka kāposti izvārās ļoti ātri, tāpēc nav ieteicams ilgi atstāt uz plīts, kamēr tie vārās. Kad tie ir nedaudz uzvārījušies, pievienojiet sasmalcinātu sīpolu, pievienojot arī sāli un piparus. Kad kāposti ir gatavi, pārlieciet tos uz šķīvja, lai nedaudz atdzistu, pirms veidojat kotletes.

Vēlreiz apkaisiet darba virsmu ar miltiem, izņemiet mīklu, vēlreiz rūpīgi izmīciet un sadaliet divās daļās. Otro daļu ievietojiet bļodā un pārklājiet ar vāku, lai tā neizžūtu. Izrullējiet mīklu nelielā gabalā un sagrieziet vienāda lieluma gabaliņos. Pēc tam katru no tiem sarullējiet pankūkā, vismaz 1 cm biezumā.

Sagatavojiet cepšanas pannu, ieziežot to ar sviestu vai vienkārši apkaisot ar miltiem. Sadaliet pildījumu mīklas plācenīšos un saspiediet malas kopā, pēc tam novietojiet tās ar šuvi uz leju uz cepšanas pannas. Dariet to pašu ar atlikušo mīklu bļodā.

Lai pīrāgiem piešķirtu skaistu zeltainu garoziņu, pirms cepšanas apsmērējiet tos ar olu dzeltenumu. Atdaliet dzeltenumu no baltuma, pievienojiet dažus pilienus ūdens un nedaudz augu eļļas un samaisiet. Apsmērējiet visu pīrāgu virspusi ar šo maisījumu, ieskaitot malas.

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180°C un cepiet pīrāgus pusstundu. Izvairieties palūrēt, atverot durvis, lai tie nezaudētu savu apjomu.

Cepšanas laika beigās pīrāgi iegūs skaistu zeltainu nokrāsu, un virtuvi piepildīs gards un patīkams aromāts. Izņemiet gatavos pīrāgus, pārlieciet tos uz plata šķīvja vai paplātes un pārklājiet ar plānu dvieli, lai pabeigtu cepšanu. Tagad tie ir pilnībā gatavi.