Medus kūka ir klasiska kūka, ko daudzi ir iecienījuši. Bet ko darīt, ja jūs varētu to pagatavot vēl ātrāk un vienkāršāk, izmantojot tikai pannu? Šī recepte atklāj visus noslēpumus šāda šedevra pagatavošanai.
Galvenās sastāvdaļas:
100 g medus
1 pilna tējkarote cepamās sodas
100 g sviesta
4 olas (istabas temperatūrā)
120 g cukura
1/2 tējkarote sāls
200 g miltu
Augu eļļa pannas ieziešanai
Sastāvdaļas krēmam
500 ml nokāsta skābā krējuma
Vārīts iebiezinātais piens (apmēram puse bundžas, pēc garšas)
LASI VĒL:
Kā etiķis sabojā jūsu veļas mašīnu – daudzi to pievieno, bet nezina sekas
Spināti ar ceptiem sīpoliem – kombinācija, kas patīk pat tiem, kas šos divus produktus nemīl
Pagatavošanas soļi
Sāciet ar medus maisījuma sagatavošanu. Ielejiet pannā 100 g medus un karsējiet uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot, apmēram 1-2 minūtes. Pēc tam pievienojiet lielu daudzumu cepamās sodas. Esiet uzmanīgi, jo maisījums sāks spēcīgi putot!
Kad medus ir ieguvis dzintara krāsu, pievienojiet 100 g auksta sviesta un turpiniet maisīt, līdz tas pilnībā izšķīst. Karsējiet maisījumu vēl nedaudz, pēc tam ļaujiet tam nedaudz atdzist.
Pēc tam sakuļiet 4 olas ar 120 g cukura un 1/2 tējkaroti sāls, līdz masa kļūst gaisīga. Pēc tam uzmanīgi ielejiet atdzesēto medus maisījumu olu maisījumā, turpinot kult ar mazu ātrumu, līdz izveidojas gluda mīkla. Pēc tam izsijājiet 200 g miltu un vēlreiz viegli samaisiet.
Uzkarsējiet 26 cm diametra pannu ar nedaudz augu eļļas. Sadaliet mīklu trīs daļās un vienu daļu ievietojiet pannā, vienmērīgi izklājot to pa apakšu. Pārklājiet ar vāku un cepiet uz lēnas uguns. Kad uz vāka veidojas kondensāts, uzmanīgi to noslaukiet.
Kad kūkas virspuse ir kļuvusi necaurspīdīga, apgrieziet to otrādi un cepiet vēl 30–40 sekundes. Atdzesējiet gatavo kūku uz restēm un atkārtojiet ar atlikušajām mīklas daļām.
Tagad pagatavojiet krēmu: rūpīgi sajauciet 500 ml skābā krējuma ar vārītu iebiezināto pienu līdz gludai masai.
Kad visas kūkas kārtas ir atdzisušas, sāciet kūkas veidošanu. Katru kūkas kārtu bagātīgi ieziežiet ar krēmu, sakraujot tās vienu virs otras. Pēc tam pārklājiet kūkas malas ar krēmu un, ja vēlaties, pārkaisiet ar sasmalcinātiem cepumiem.
Ļaujiet kūkai uz nakti pastāvēt ledusskapī — tas tai piešķirs īpaši bagātīgu garšu. Izbaudiet rezultātu no rīta!