Šodien es vēlētos dalīties ar vēl vienu sālīta speķa recepti. Tomēr šajā gadījumā mēs negatavosim tīru speķi, , bet gan cūkgaļas vēderu.
Speķi nav nepieciešams sālīt pirms gatavošanas; varat izmantot svaigu krūtiņu un visu darīt uzreiz, pirms gatavošanas. Nepieciešamās sastāvdaļas ir diezgan standarta, tas nozīmē, ka visas tās pašas, kas parasti tiek izmantotas lielākajā daļā salātu sālīšanas recepšu.
Šīs receptes galvenās sastāvdaļas
Pirmkārt un galvenokārt, protams, ir pati cūkgaļas vēdera gaļa. Vidēja izmēra katliņā vienlaikus var pagatavot apmēram kilogramu vai pusotru cūkgaļas vēdera gaļas. Es iesaku jums izmantot šo daudzumu. Mēs gatavosim cūkgaļas vēderu ar ķiplokiem.
Pielāgojiet daudzumu paši. Ja neesat pārliecināts, iesaku izmantot vienu vai divas vidēja lieluma ķiploka galviņas. Mums būs nepieciešamas arī visas garšvielas, ko parasti izmanto cūkgaļai vai citai gaļai.
Atkal vislabāk ir izmantot garšvielas, kuras jau esat izmēģinājuši un kuras jums garšos. Jums būs nepieciešami arī melnie pipari (šajā gadījumā rupji malti) un, protams, sāls.
Kā pagatavot
Šīs krūtiņa pagatavošana ir ļoti vienkārša. Vispirms sagrieziet krūtiņu gabaliņos. Pēc tam sagatavojiet ķiploku. Varat to sasmalcināt, piemēram, blenderī vai izmantot vienkāršāku rīku, piemēram, ķiploku spiedi.
LASI VĒL:
Kā atbloķēt aizsprostojumu – praktisks santehniķa padoms, kas darbojas
10 lietas, ko nevajadzētu izmest no mājām, ja vēlaties saglabāt veiksmi
Pēc krūtiņa sagriešanas ierīvējiet to ar sāli. Pēc tam pievienojiet piparus un iecienītākās garšvielas. Pēc tam, kad esat ierīvējuši krūtiņu ar visām šīm sastāvdaļām, ļaujiet tai nostāvēties apmēram divas stundas. Šis laiks ir pietiekams, lai garšvielas un sāls dziļi iesūktos gaļā.
Tagad gabaliņus varat ievietot plastmasas maisiņos. Vislabāk ir izmantot divus maisiņus; vienkārši ievietojiet vienu otrā un pēc tam ievietojiet iekšā krūtiņas gabaliņus.
Katrā no šiem dubultajiem maisiņiem varat viegli ievietot divus gabalus. Pēc tam uzmanīgi izspiediet no maisiņiem visu gaisu un aizsieniet tos ciet. Pēc tam ievietojiet maisiņus ar krūtiņu katliņā, kas piepildīts ar aukstu ūdeni.
Vāriet speķi maisiņos ar vāku. Neuztraucieties, ka maisiņi gatavošanas laikā atnāks vaļā. Tas nenotiks. Pēc tam, kad ūdens uzvārās, noteikti samaziniet siltumu. Ūdenim tad vajadzētu tikai vārīties uz lēnas uguns. Šī speķa gatavošanas laikam vajadzētu būt apmēram divām stundām.
Pēc tam varat izslēgt siltumu, bet krūtiņai jāpaliek maisiņos katliņā, līdz ūdens ir pilnībā atdzisis. Tikai tad gabaliņi jāizņem no maisiņiem.
Vislabāk to uzglabāt ledusskapī, ietītu folijā. Vislabāk šo speķi turēt ledusskapī uz nakti, lai tas pilnībā atdzistu.