Maigais biezpien pīrāgs ar magonēm, kas aizstās pat torti

Biezpiena sacepums ir klasika, kuru pazīstam jau no mūsu bērnības. Tas ir vienkāršs, ātri pagatavojams un gards. Bet, lai piešķirtu šim ēdienam īpašu smalkumu un eleganci, pagatavojiet to pēc šīs receptes, un rezultāts sajūsminās pat īstenu gardēdi.

Šis ir pīrāgs, kas mani priecē jau gadiem ilgi, un šī recepte ir no kāda veca žurnāla. Pīrāga melnbaltā kombinācija mani apbūra, un kopš tā laika esmu to cepusi daudzas reizes. Mans vīrs bieži lūdz mani pagatavot šo pīrāgu, lai gan viņš nav liels konditorejas cienītājs, un pat viņš nevar pretoties šim desertam.

Nepieciešamās sastāvdaļas mīklai:

Milti - 250 g

Sviests (mīksts) - 125 g

Ola - 1

Cukurs - 65 g

Šķipsniņa cepamā pulvera

Sastāvdaļas biezpiena kārtai:

Biezpiens - 500 g

Cukurs - 125 g

Citrona miziņa – no 1 augļa

Citrona sula - 2 ēdamkarotes

Olas – 2

Sviests - 60 g

Milti - 40 g

Atsevišķi būs nepieciešamas magoņu sēklas - 200 g

LASI VĒL:

Pagatavošanas gaita

Sajauc kopā visas sastāvdaļas, kas paredzētas mīklai – miltus, sviestu, olu, cukuru, šķipsniņu cepamo pulveri. Svarīgi, lai masa būtu viendabīga. Kad mīkla gatava, to ievieto ledusskapī uz pusstundu.

Kamēr mīkla “atpūšas”, tvaicē magoņu sēklas verdošā ūdenī, pēc tam nokāš. Magoņu sēkliņas samaļ kafijas dzirnaviņās.

Sagatavo arī biezpiena kārtu - samaļ biezpienu ar cukuru. Pievieno citrona miziņu, citrona sulu, olas, miltus un 50 g sviesta.

Cepšanas pannu ieziež ar 10 g sviesta, ielej mīklu un vienmērīgi izklāj, veidojot augstas malas. Pārkaisa ar magoņu sēklām. Pēc tam virsū izklāj pīrāga biezpiena daļu. Izlīdzina.

Cep 175 grādos pēc Celsija 1 stundu. Pēc tam apsmērē ar sakultu olas dzeltenumu un cep vēl 10 minūtes. Lai labi garšo!