Ne visas kūkas ir jācep. Ir daudz desertu, ko var pagatavot bez cepeškrāsns. Šodien mēs jums piedāvājam recepti bez cepšanas pagatavojamai šokolādes karameļu kūkai ar žāvētām aprikozēm un riekstiem.
Šis ir tas deserts, kas patiks “laiskām” saimniecēm, jo te ir maz darbā, pieejams sastāvdaļas, bet lielisks rezultāts. Ja zināt, ka nākamajā dienā gaidāmi viesi, bet negribās stundām stāvēt pie plīts, tad vienkārši iepriekšējā vakarā pagatavojat šo kūku un viesi būs sajūsmā.
Nepieciešamās sastāvdaļas
Iebiezinātais piens – 380 grami
Šokolāde (es izmantoju tumšo un balto) – 250 grami (100 g + 150 g)
Sviests – 50 grami
Rieksti (es izmantoju zemesriekstus) – 100 grami
Sauja žāvētu aprikožu – 10 līdz 12 gabali
Mandeles dekorēšanai pēc izvēles
Pagatavošanas gaita
Katliņā ielej iebiezināto pienu un uzliek uz lēnas uguns. Pievieno gabaliņos salauzto šokolādi. Karsē, nepārtraukti maisot, līdz šokolāde ir pilnībā izkususi.
LASI VĒL:
Dažas labas mājas metodes, kā efektīvi notīrīt virtuves skapīšus no taukiem
Kā pagatavot kūkas krēmu tikpat maigu kā konditorejā - izrādās, ka viss ir atkarīgs no temperatūras
Kad ir iegūta viendabīga konsistenci, katliņu noņem no uguns, pievieno istabas temperatūras sviestu un visu rūpīgi samaisa, lai sviests pilnībā izkūst karstajā masā.
Sagriež žāvētās aprikozes gabaliņos, pievieno šokolādes maisījumam un samaisa. Pēc tam pievieno gabaliņos sagrieztus riekstus. Vēlreiz visu rūpīgi samaisa.
Izklāj kūkas formu (es izmantoju 14 cm diametra) ar pārtikas plēvi, ielej šokolādes maisījumu un atdzesē ledusskapī uz 6 līdz 8 stundām.
Pirms kūkas pasniegšanas, izņem to no formas, apgriez otrādi uz šķīvja un uzmanīgi noņem pārtikas plēvi. Pēc izvēles dekorē ar mandelēm.