Es cepu garneles tā, ka mans vīrs aprij katru drupaču - kraukšķ tik skaļa, ka to var dzirdēt kaimiņu virtuvē

Ja vēlaties gardas brīvdienas bez garlaicīgas gatavošanas, izmēģiniet mājās gatavotas garneles kraukšķīgā panējumā. Šis nav ātrais ēdiens, bet gan bagātīgs, zeltaini brūns ēdiens, ko ir ātri un viegli pagatavot.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Nomizotas garneles - 300 g

Kukurūzas pārslas - 1 glāze

Ola - 1

Citrons - 1/2

Ķiploks - 2 daiviņas

Sāls, melnie pipari un paprika - pa šķipsniņai no katra

Augu eļļa - cepšanai

Pagatavošanas gaita

Noskalojiet garneles, nosusiniet ar papīra dvieli un viegli apkaisiet ar sāli un pipariem, pielāgojiet garšvielu daudzumu savai gaumei.

Sasmalciniet kukurūzas pārslas smalkās drupačās. Sakuliet olu kopā ar saspiestu ķiploku un šķipsniņu paprikas.

LASI VĒL:

Katru garneli vispirms iemērciet olu maisījumā, pēc tam apviļājiet kukurūzas miltu drupačās. Uzkarsējiet eļļu pannā un apcepiet garneles 1,5 līdz 2 minūtes no katras puses, līdz tās ir zeltaini brūnas.

Noteciniet uz papīra dvieļa, lai noņemtu lieko eļļu. Pasniedziet nekavējoties, dekorējot ar citrona šķēlītēm. Lai labi garšo!

Jautājumi un atbildes

Vai garneles pirms gatavošanas ir jāatkausē? Jā. Vislabāk tās atkausēt ledusskapī 4 līdz 6 stundas vai istabas temperatūrā 30 minūtes.

Kāpēc garneles kļūst gumijotas? Pārgatavošanas dēļ. Garneles izcepas ļoti ātri, apmēram 1,5 līdz 2 minūtes no katras puses. Kad tās izveido "C" burtu un kļūst necaurspīdīgas, ir pienācis laiks tās izņemt. Pat karstā pannā tās turpina gatavoties.