Šie svētku salāti ar krabju nūjiņām, svaigiem gurķiem, aromātiskām garnelēm un sulīgu avokado ir īsts Ziemassvētku vai Jaungada galda hīts, kas noteikti iekaros visu jūsu viesu sirdis, jo īpaši to, kas mīl jūras veltes.
Ziemassvētki un Jaunais gads ir ne tikai ģimenes un kopābūšanas laiks, bet arī maģijas un gardu ēdienu svētki. Piedāvājam jums šo salātu recepti, kas kļūs par jūsu svētku galda zvaigzni.
Nepieciešamās sastāvdaļas
Krabju nūjiņas ("sniega krabis") - 200 g, sagrieztas šķērsām šķēlēs vai kubiņos
Svaigs gurķis - 1, plāni sagriezts
Garneles - 150 g
Vārītas olas - 3 gabali
Svaigi tomāti bez sēklām – 1 līdz 2 gabali, smalki sagriezti
Avokado - 1 sagriezts kubiņos, viegli pārkaisīts ar citronu sulu
Vāji sālīts lasis - 100 g
Pašgatavota vai veikalā pirkta majonēze - pēc garšas
Salātu pagatavošanas gaita
Sasmalciniet visas iepriekš uzskaitītas sastāvdaļas un kārtojiet tās secīgi kārtās - krabju nūjiņas, gurķis, garneles, olas, tomāts un avokado.
LASI VĒL:
Profesionāli pavāri nekad nepārsit olas ar nazi — un arī jums to nevajadzētu darīt
Kāpēc japāņi mazgā grīdas ar banānu mizām - noslēpums atklāts
Katru kārtu viegli pārklājiet ar plānu majonēzes kārtu. Dekorējiet virspusi ar sarkanās zivs šķēlītēm un pētersīļiem vai maurlokiem pēc savas izvēles. Vislabāk šos salātus pirms pasniegšanas vismaz uz divām stundām ievietot ledusskapī, lai garšas kārtīgi sasūcas.
Šie salāti iepriecinās jūsu viesus ar savu bagātīgo garšu un spilgto izskatu. Lai jūsu svētku mielasts ir piepildīts ar siltumu, prieku un kulinārijas priekiem!