Es gatavoju ķirbju kariju katru dienu, un tuviniekiem tas neapnīk - vienkārša piedeva 15 minūtēs

Šis neparastais un aromātiskais ķirbju piedevas ēdiens ar kariju un kokosriekstu pienu apvieno austrumu garšvielu bagātību ar maigo dārzeņu garšu. Viegli pagatavojams, tas ir lieliski piemērots veģetāriešiem vai kā spilgts papildinājums gaļai vai zivij.

Sastāvdaļas (2-3 porcijas)

Ķirbis - 300 g (nomizots un bez sēklām)

Sīpols - 1

Karijs - 2 tējkarotes

Malts kanēlis - ½ tējkarote

Kokosriekstu piens - 200 ml

Siers (veids pēc savas izvēles) - 50 g

Augu eļļa - cepšanai

Pagatavošanas gaita

1. Nomizotu ķirbi sagrieziet gabaliņos un sablendējiet blenderī, līdz maisījums atgādina rīsus - smalki, vienādi graudi. Tas radīs interesantu tekstūru un paātrinās sautēšanas procesu.

2. Uzkarsējiet augu eļļu pannā. Pievienojiet smalki sagrieztu sīpolu un apcepiet uz vidējas uguns 3 līdz 5 minūtes, līdz tas ir caurspīdīgs un mīksts.

LASI VĒL:

3. Pievienojiet pannai karija pulveri un maltu kanēli. Apmaisiet un apcepiet kopā ar sīpolu vēl 1 līdz 2 minūtes, lai atbrīvotu garšvielu aromātu un aktivizētu to ēteriskās eļļas.

4. Pievienojiet pannai sasmalcinātu ķirbi, labi samaisiet ar garšvielām un sīpolu. Ielejiet kokosriekstu pienu un viegli samaisiet. Kokosriekstu pamatne ēdienam piešķirs maigu saldskābu noti un krēmīgu tekstūru.

5. Pārklājiet pannu ar vāku un vāriet uz vidējas uguns 8 līdz 10 minūtes. Gatavību nosaka tekstūra: ķirbim jābūt mīkstam, bet joprojām ar nelielu kraukšķīgumu — al dente.

Ja vēlaties biezāku konsistenci, vāriet ēdienu ilgāk, lai daļa šķidruma iztvaikotu. Lai iegūtu sulīgāku versiju, saglabājiet vairāk kokosriekstu piena.

Pasniegšana

Noņemiet ēdienu no uguns un pievienojiet sieru. Paneer, indiešu biezpiena siers, kas nekūst, ir ideāls. Ja jums nav paneer, varat izmantot gorgonzolu pikantai garšai vai chèvre (kazas sieru) maigai, skābai garšai. Sasmalciniet sieru kubiņos vai drupačās un pārkaisiet pa virsu.

Pasniedziet siltu, vai nu atsevišķi, vai ar vistu, zivi vai turku zirņiem. Kurkumas, kanēļa un kokosrieksta aromāts rada īstu austrumu noskaņu, savukārt ķirbja maigā tekstūra padara šo piedevu īpaši sātīgu pat vēsos vakaros.