Šī krabju nūjiņu un laša uzkodu kūka ir košs, gards un iespaidīgs ēdiens, kas kļūs par jūsu svētku galda spilgtāko elementu un īstu kulinārijas atklājumu.
Maiga krabju nūjiņu biskvīta kūka, aromātisks siera un skābā krējuma krēms ar sinepēm un eleganta viegli sālīta laša virskārta rada perfektu garšas un tekstūras kombināciju.
Sastāvdaļas (10 porcijas):
Krabju nūjiņas - 400 g
Viegli sālīts lasis - 30 g
Olas - 9 gabali (6 mīklai, 3 vārītas krēmam)
Cietais siers - 200 g
Milti - 200 g
Skābais krējums (15–20%) - 400 g
Sinepes - 20 g
Svaigas dilles - 15 g
Augu eļļa - 50 ml
Sāls un malti melnie pipari - pēc garšas
Soli pa solim recepte
1. Pamatnes pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Cepšanas pannu izklāj ar cepampapīru un ieziež ar eļļu.
Sakuļ 6 olas ar mikseri un šķipsniņu sāls, līdz masa kļūst viegla un gaisīga. Pakāpeniski pievienojiet izsijātus miltus, samaisot ar lāpstiņu, lai neveidotos kunkuļi.
Smalki sarīvējiet pusi krabju nūjiņu un pievienojiet mīklai. Smalki sakapājiet pusi diļļu un pievienojiet mīklai kopā ar augu eļļu.
LASI VĒL:
Izmantojiet vienu virtuves produktu - pat dubļos noklāti zamšādas zābaki izskatīsies kā jauni
Nevainojama gaļa pat pēc sasaldēšanas - kā to atkausēt 20 minūtēs, nezaudējot sulīgumu un tekstūru
Ielejiet mīklu uz cepšanas paplātes un izlīdziniet. Cepiet 25–30 minūtes, līdz pamatne ir zeltaini brūna. Atdzesējiet gatavo pamatni, pēc tam uzmanīgi sagrieziet to horizontāli četrās vienādās daļās.
2. Krēma pagatavošana
3 olas cieti vāriet 10 minūtes, atdzesējiet, nomizojiet un sarīvējiet uz rupjās rīves. Dziļā bļodā sajauciet skābo krējumu un sinepes.
Tur pievienojiet sarīvētās olas, sarīvētu sieru un sasmalcinātas dilles (daļu atstājiet dekorēšanai). Pievienojiet sāli un piparus un labi samaisiet. Krēmam jābūt gludam un elastīgam.
3. Kūkas salikšana
Novietojiet pirmo kūkas kārtu uz plakana šķīvja un pārklājiet ar 1/4 krēma. Vienmērīgi izklājiet 1/3 sagriezto krabju nūjiņu un viegli iespiediet krēmā.
Pārklājiet ar otro kūkas kārtu, atkārtojot kārtas: krēms → krabju nūjiņas → kūkas kārta. Pilnībā pārklājiet kūkas augšpusi un malas ar krēmu.
4. Dekorēšana
Sagrieziet viegli sālītu lasi plānās strēmelītēs vai gabaliņos. Izkārtojiet zivi uz kūkas. Apkaisiet ar atlikušajām dillēm. Ja vēlaties, kā beidzamo kārtu virs zivs un krēma var likt sarīvētus olu baltumus. Būs skaisti un eleganti.
5. Nogatavināšana
Ievietojiet kūku ledusskapī vismaz 2 stundas, vēlams, uz nakti. Šajā laikā tā iesūksies krēmā un kļūs īpaši maiga. Lai labi garšo!