Gaļas atkausēšana nav nemaz tik vienkāršs uzdevums, kā sākumā varētu šķist. Ja to darīsiet pārāk ātri un nepareizi, gaļa pēc pagatavošanas var būt sīksta, cieta un vienkārši izmetama atkritumos.
Daudzi cilvēki atkausē gaļu virtuvē, zem karsta ūdens vai mikroviļņu krāsnī, un pēc tam sūdzas, ka tā ir sausa, cieta vai cepšanas laikā izdala ūdeni. Tas nav saistīts ar gaļas kvalitāti, bet gan ar to, ka pēkšņais karstums iznīcina muskuļu šķiedras, kā rezultātā sula izplūst.
Taču restorānu pavāri izmanto metodi: atkausēšana aukstā ūdenī ar etiķi. Tas saglabā gaļas sulīgumu, stingrību un pat dabisko krāsu, it kā tā būtu atdzesēta, nevis sasaldēta.
Kas jums būs nepieciešams
Saldēta gaļa
Auksts ūdens - 1 litrs
Galda etiķis 9% - 1 ēdamkarote
Bļoda vai trauks
LASI VĒL:
Es nopirku avokado tikai kauliņa dēļ — tas ir ļoti noderīgs, kādai procedūrai mājās
Efektīvas mākslīgās kažokādas sausās un mitrās tīrīšanas metodes – modes dāmām noderēs
Procedūras gaita
Ielejiet bļodā aukstu ūdeni. Pievienojiet etiķi un samaisiet. Ievietojiet gaļu ūdenī un pārliecinieties, ka tā ir pilnībā pārklāta.
Ļaujiet gaļai nostāvēties - 15 līdz 20 minūtes filejām vai 25 līdz 30 minūtes steikiem un lielākiem gabaliem. Pēc noteiktā laikā izņemiet, viegli nosusiniet gaļu ar papīra dvieli un nekavējoties gatavojiet.
Etiķis rada viegli skābu vidi, kas maigi stabilizē olbaltumvielas un novērš to sarecēšanu atkausēšanas laikā. Ledus vienmērīgi kūst, aizturot sulas, un gaļa nekļūst mitra vai nezaudē savu formu. Tā labi iztur uz grila, cepeškrāsnī vai pannā.
Ja atkausējat gaļu no rīta, lai pagatavotu vakariņas, šī metode ietaupīs laiku un saglabās to sulīgu un aromātisku. Izmēģiniet un pārliecinieties, cik viegli ir atkausēt gaļu šādā veidā.