Biezpiena sacepums var sanākt neticami maigs un gaisīgs — pat bez miltiem vai mannas. Manas vecmāmiņas Olgas pierakstos atradu recepti, kā pagatavot šo vieglo un gaisīgo ēdienu, kas tik ļoti atsauks atmiņā bērnības garšu.
Nepieciešamās sastāvdaļas
Biezpiens (vēlams pilnpiena) — 600 g
Cukurs — 3 ēdamkarotes
Olu dzeltenumi — 3 gabali
Skābais krējums — 3 ēdamkarotes
Olu baltumi— 3 gabali
Rozīnes — pēc garšas
Viena citrona vai apelsīna miziņa - pēc izvēles
LASI VĒL:
Pagatavošanas gaita
Ievietojiet biezpienu blenderī, pievienojiet cukuru, oludzeltenumus un skābo krējumu. Sablendējiet, līdz masa ir gluda, krēmīga un vienmērīga. Ja blendera nav (kā manas vecmāmiņas gadījumā), nāksies kārtīgi sakult ar rokām, vai var izmantot arī mikseri.
Noskalojiet rozīnes ar verdošu ūdeni, ļaujiet tām ievilkties 5–10 minūtes, pēc tam nosusiniet ar papīra dvieli. Sarīvējiet citrusaugļu miziņu. Pievienojiet rozīnes un miziņu biezpiena maisījumam un viegli samaisiet.
Atsevišķi saputojiet olu baltumus, līdz veidojas stingras putas. Uzmanīgi iecilājiet tās biezpiena maisījumā, izmantojot lāpstiņu, uzmanīgi iecilājot no augšas uz leju, lai nesabojātu gaisīgo struktūru.
Ielejiet mīklu ar cepampapīru izklātā vai sviestu ieziestā pannā. Cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180°C temperatūrā apmēram 35 minūtes, līdz sacepums ir uzpūties, zeltaini brūns un elastīgs pieskaroties.
Pasniegšana - gatavu biezpiena sacepumu nedaudz atdzesējiet un pārkaisiet ar pūdercukuru. Jums būs maigs, drupans ēdiens ar kraukšķīgu garoziņu un citrusaugļu aromātu. Ne pārāk salds, tas būs arī lieliski piemērots cilvēkiem, kas uzrauga savu figūru. Lai labi garšo!