Es varu atpazīt viltotu medu, vienkārši tam piedurot pirkstu - veicu pāris trikus, un nav jātērē nauda neīstai precei

Pērkot medu, mēs bieži šaubāmies par tā dabiskumu. Tirgus ir pilns ar viltojumiem, kas atšķaidīti ar cukura sīrupu vai melasi. Taču laboratorija nav nepieciešama, lai atšķirtu īsto no viltojuma. Šie 3 eksprestesti aizņem mazāk nekā minūti un precīzi atklās viltojumu.

1. Pirkstu tests

Uzpiliniet nelielu daudzumu medus uz pirksta gala. Īsts medus saglabās savu formu kā ciets piliens un lēnām, viskozi plūdīs, kad pirkstu nolieksi. Viltotais medus nekavējoties izplatīsies kā šķidrs sīrups, un būs lipīgs un ūdeņains.

2. Papīra tests

Uzlieciet nelielu pilienu uz papīra salvetes vai papīra lapas. Īsts medus paliks izliekts piliens, neizplatīsies un neatstās mitru plankumu ap to. Viltots medus ātri sāks iesūkties, veidojot ap sevi mitru "oreolu". Tā ir skaidra pazīme, ka ir pievienots ūdens vai sīrups.

3. Pārbaude ar karoti

Ar karoti paņemiet nedaudz medus, paceliet to augšup un vērojiet, kā tas pil atpakaļ uz leju. Īsts medus plūdīs nepārtrauktā strūklā, kā elastīgs pavediens, veidojot glītu uzkalniņu uz virsmas, kas lēnām izplatīsies. Viltus medus periodiski pilēs, līdzīgi kā šķidrs sīrups, vai sadalīsies pilieniņos.

LASI VĒL:

Bez šiem trim vienkāršajiem testiem var ņemt vērā vēl papildu īpašības, kas atklāj medus patieso stāvokli.

Smarža un garša

Īstam medum ir daudzšķautņains aromāts (ziedu, zāļu, koksnes) un patīkama, maiga pēcgarša. Viltus medus smaržo saldi, bet ir tukšs, un garša var būt lipīga vai karamelei līdzīga.

Kristalizācija

Šis ir dabisks process lielākajai daļai šķirņu (griķu, saulespuķu, liepu). Medus, kas ilgāk par gadu saglabājas šķidrā stāvoklī (izņemot akāciju un kastaņu medu), visticamāk, ir viltots.

Īsts medus ir dzīvs produkts ar unikālu tekstūru. Tas neuzvedas kā tipisks salds šķidrums. Šīs vienkāršās pārbaudes pasargās jūs no naudas izšķērdēšanas. Veltiet pusminūti, lai pārliecinātos par iegādātā medus kvalitāti.

Pērkot viltotu medu, jūs ne tikai pārmaksājat par cukuru. Jūs liedzat sev visus labvēlīgos enzīmus, vitamīnus un pretmikrobu īpašības, kuru dēļ tiek novērtēts īsts medus.