Svētku ēdienkarte - tītara rulete ar sieru un burkāniem

Daudzas saimnieces sev jautā: "Kādu neparastu ēdienu es varu pagatavot svētkiem?" Tiem, kam patīk aukstās uzkodas, iesakām pagatavot vienkāršu svētku tītara ruletes recepti ar sieru un burkāniem.

Sastāvdaļas

Ķiploku pulveris - 8 g

Burkāni - 350 g

Bieza sojas mērce - 40 ml

Malti čili pipari - 5 g

Olīveļļa - 40 ml

Tītara krūtiņa - 950 g

Sāls - pēc garšas

Salda čili mērce - 10 ml

Svaigi spiesta apelsīnu sula - 190 ml

Biezs skābais krējums - 60 ml

Vistas garšvielu maisījums - pēc garšas

Rīvēts Gaudas siers - 80 g

LASI VĒL:

Pagatavošanas process

Sagrieziet nomazgātu tītara krūtiņu biezās šķēlēs, pēc tam rūpīgi izklapējiet caur pārtikas plēvi. Ievietojiet tītaru bļodā un pārkaisiet ar vistas garšvielām.

Pārlejiet tītara krūtiņas ar apelsīnu sulu un labi samaisiet. Pārklājiet bļodu ar plakanu šķīvi un atdzesējiet ledusskapī uz 50 minūtēm. Pēc tam nosusiniet tītara krūtiņas un izveidojiet tām taisnstūra formu.

Vienmērīgi apkaisiet taisnstūra formu ar ķiploku pulvera un čili piparu maisījumu. Noskalojiet un nomizojiet burkānus, pēc tam rupji sarīvējiet.

Uzkarsējiet pusi eļļas nelielā pannā, tad pievienojiet sarīvētus burkānus un apcepiet dažas minūtes, līdz tie ir mīksti. Atdzesējiet un pārlieciet bļodā.

Pievienojiet sarīvēto sieru un labi samaisiet. Uz tītara izklājiet burkānu-siera pildījumu, izveidojiet rullīti un sasieniet to ar virtuves diegu.

Ievietojiet tītara rullīti keramikas cepamtraukā, kas ieziests ar atlikušo eļļu. Sagatavojiet nelielu bļodu, ielejiet sojas mērci un skābo krējumu un viegli sakuliet.

Tajā pašā traukā ielejiet čili mērci un dažas minūtes sakuliet sastāvdaļas. Pēc tam vienmērīgi pārklājiet rullīti ar skābā krējuma maisījumu. Ievietojiet trauku cepeškrāsnī un cepiet tītara rullīti ar burkānu-siera pildījumu 30 minūtes 195 grādos pēc Celsija.

Samaziniet temperatūru līdz 120 grādiem pēc Celsija, cepiet vēl 30 minūtes, pēc tam pilnībā atdzesējiet, ietiniet folijā un ievietojiet ledusskapī vēl uz 10 stundām. Kad tītara rullītis ar burkānu un siera pildījumu ir nostāvējies, to var pasniegt kā aukstu uzkodu.