5 izcili gardas mērces, kas nevainojami papildinās jebkuru gaļu

Katrs gardēdis zina, ka pareizā mērce padara ēdienu par īstu kulinārijas šedevru. Dažāda veida gaļas ar dažādu mērču palīdzību var pārvērsties par kulinārijas mākslas darbu. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažas unikālas receptes, kas padarīs jūsu cepto gaļu vēl pievilcīgāku un gardāku.

Rančo majonēzes mērce: viegla un svaiga

Rančo mērce ir svaiga un viegla izvēle, kas vienmēr ir modē. Šajā receptē tradicionālās paniņas tiek aizstātas ar vieglu majonēzi, kas sajaukta ar pienu un skābo krējumu, radot krēmīgu un maigu garšu. Lai iegūtu intensīvāku garšu, varat izmantot gan svaigus, gan žāvētus garšaugus. Šo mērci pasniedz ar kebabiem, zivīm un pat dārzeņiem, padarot katru ēdienu vēl pievilcīgāku.

Oriģinālā ērkšķogu mērce

Zaļā ērkšķogu mērce apvieno skābumu un svaigumu, padarot to par brīnišķīgu papildinājumu cūkgaļas vai jēra gaļas kebabiem. Uz kilgogramu ogu pievienojiet sāli un cukuru pēc garšas, vāriet visu 10-15 minūtes un sablendējiet. Lai pagarinātu tās uzglabāšanas laiku, gatavajam maisījumam pievienojiet nedaudz baltvīna etiķa. Šī mērce ledusskapī uzglabāsies līdz sešām dienām, saglabājot svaigumu un garšīgu visā garumā.

LASI VĒL:

Saldskābā ananāsu kečupa mērce

Šī mērce apvieno ananāsu saldumu ar īpašu skābumu, padarot to par brīnišķīgu papildinājumu kebabiem. Pagatavošana ir vienkārša: vienkārši samaziniet kečupa daudzumu, pievienojot ananāsu sulu un kukurūzas cieti, lai sabiezinātu. Šī mērce ir ideāli piemērota tiem, kam patīk saldskābas kombinācijas.

Granātābolu mērce: kulinārijas klasika

Granātābolu mērce, kas pazīstama kā naršarabs, ir ideāli piemērota plašam gaļas ēdienu klāstam. Tās pagatavošanai nav nepieciešamas īpašas prasmes: vienkārši vāriet svaigi spiestu granātābolu sulu, līdz tā sabiezē, pievienojot garšvielas un garšaugus pēc garšas. Lai mērce būtu vēl pikantāka, varat pievienot nedaudz ķiploku, koriandra vai čili piparu.

Indijas karija mērce

Tiem, kam patīk kaut kas eksotiskāks, izmēģiniet dzelteno kariju. Šī mērce, kas satur dažādas garšvielas, ir ideāls papildinājums vistas gaļas kebabiem. Noslēpums slēpjas svaigu sastāvdaļu izmantošanā un pareizajā garšvielu kombinācijā, kas rada unikālu garšu un aromātu.

Mērču daudzveidība paver plašus apvāršņus kulinārijas eksperimentiem, un jebkura no piedāvātajām iespējām noteikti būs īsts hīts uz jūsu galda.