Sulīgs mannā deserts ar persikiem: mājīga recepte lieliskam noskaņojumam

Reizēm gribās kaut ko īpaši gardu, un šis uz kefīra un mannā bāzes balstītais deserts ar persikiem ir ideāls veids, kā radīt unikālu atmosfēru. Šo pīrāgu ir neticami viegli pagatavot, un tas iepriecinās ikvienu, kas to nogaršos. Tas ir lieliski piemērots gan ikdienas tējas dzeršanai, gan viesu uzņemšanai — ikviens novērtēs tā aromātu un tekstūru.

Pagatavots no svaigiem persikiem, šim mannā pīrāgs ir ar pārsteidzošu augļu garšu un vieglu skābuma piegarša, padarot to patiesi gardu. Tā spilgtā krāsa un zeltainā garoza aicina pie galda tos, kam patīk saldumi. Lai gan receptei nepieciešams minimāls sastāvdaļu daudzums, rezultāts vienmēr ir garšīgs

Sastāvdaļas

Manna - 1 nepilna glāze (150 grami)

Kefīrs - 1 glāze (250 ml)

Cukurs - apmēram puse glāzes (100 grami)

Olas - 2

Milti - gandrīz pilna glāze (120 grami)

Sāls - šķipsniņa

Cepamais pulveris - 1 līdzena tējkarote

Persiki - 4 (svaigi vai sīrupā)

Deserta pagatavošanas soļi

Šīs kūkas pagatavošana aizņem tikai pāris soļus, bet rezultāts neapšaubāmi jūs pārsteigs. Lūk, kas jums jādara.

Pagatavošana: Mannu iemērciet kefīrā 20-30 minūtes, līdz tā uzbriest un kļūst mīksta.

LASI VĒL:

Sajaukšana: Sakuļ olas ar cukuru, pievieno izmērcēto mannu maisījumam, pēc tam iemaisa miltus un cepamo pulveri.

Augļu pievienošana: Ielieciet sagrieztos persikus mīklā, daļu atstājot dekorēšanai – uzklāšanai uz pīrāga virsējās kārtas.

Cepšana: Ievietojiet mīklu silikona veidnē un cepiet cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180°C, 40–45 minūtes, līdz zeltaini brūnai krāsai.

Pasniedziet pīrāgu siltu vai atdzesētu, ja vēlaties, pārkaisot ar pūdercukuru. Šis vienkāršais, bet satriecošais deserts būs brīnišķīgs jebkuru vakariņu noslēgums vai jūsu tējas ballītes zvaigzne. Tas noteikti ir pelnījis vietu katrā pavārgrāmatā!