Kā izvārīt gardu soļanku – uzbeku zupas versija

Soļanka ir gards ēdiens, ko katrai cienīgai saimniecei jāzina, kā pagatavot, un katra to arī dara citādāk. Lai dažādotu savu virtuvi, pagatavojiet uzbeku soļanku, izmantojot vienkāršas sastāvdaļas.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Kūpināta vistas fileja – 400 grami

Kūpināta šķiņķa gaļa  – 300grami

Kūpināts speķis – 250 grami

Kūpināta desa – 300 grami

Marinēti gurķi – 400 grami

Olīvas – 150 grami

Citrons – 1

Sīpols – 1 liels vai 2 vidēji

Mieži vai gudžas (uzbeku graudi) – 150 grami

Augu eļļa – 4 ēdamkarotes.

Tomāti pēc garšas.

Vienīgās garšvielas ir melnie pipari; sāls šajā ēdienā nav nepieciešams, jo zupā ir daudz kūpinātas un marinētas gaļas.

LASI VĒL:

Pagatavošanas metode:

Pirms uzbeku versijas solankas gatavošanas, miežus (vai gudžu) pārlej ar verdošu ūdeni un ļauj tiem uz nakti uzbriest.

Sagriež kūpinātu vistas fileju un kūpinātu šķiņķi mazos kubiņos, bet kūpinātu speķi un kūpinātu desu – īsās strēmelītēs (aptuveni tādā pašā lielumā kā kūpināto šķiņķi un vistas fileju).

Visu kūpinājumu apcep četrās ēdamkarotēs augu eļļas, regulāri maisot, divdesmit līdz divdesmit piecas minūtes. Pēc tam pievieno sīpolu, kas arī sagriezts kvadrātiņos, bet lielāks par kūpinājumu.

Kad sīpols kļūst zeltains, pievieno divas ēdamkarotes tomātu pastas. Kad katla saturs ir pilnībā apcepts un kļuvis sarkans, pievieno pusotru līdz divus litrus ūdens un visu uzvāra.

Tikmēr rūpīgi noskalo miežus (vai gudžu) zem tekoša ūdens un pievieno tos verdošajam katlam kopā ar zupu. Vāri četrdesmit piecas līdz piecdesmit minūtes.

Tagad pievieno sagrieztus marinētus gurķus (vēlams plānus). Sagriež tos plānās, apaļās šķēlītēs. Ja gurķi ir biezi, sadaliet apaļās šķēles četrās daļās. Pēc gurķu pievienošanas vāriet vēl divdesmit līdz divdesmit piecas minūtes uz vidējas uguns.

Pēc tam, kad soļanka ir ielieta bļodā, pirms pasniegšanas pievienojiet šķipsniņu melno piparu, citrona šķēli, kas sagriezta apaļā formā, un olīvas bez kauliņiem, kas pārgrieztas uz pusēm (gareniski vai šķērsām, pēc pavāra ieskatiem).

Pievienojiet ēdamkaroti skābā krējuma un dekorējiet ar diļļu vai pētersīļu zariņu. Pasniedziet grauzdiņus uz atsevišķa šķīvja. Uzbeku soļanka ir gatava. Labu apetīti!