Tuvojas Ziemassvētku un Janā gada brīvdienas, kas nozīmē, ka mājas pavāri un saimnieces jau plāno savas ēdienkartes, lai iepriecinātu savus tuviniekus un ģimenes.
Krabju nūjiņas joprojām ir viena no populārākajām svētku ēdienu sastāvdaļām – pieejamas, daudzpusīgas un vienmēr gaidīts papildinājums. Dalāmies ar vienkāršu uzkodas recepti, kas izskatās eleganti un ir ātri pagatavojama.
Šī uzkoda apvieno sastāvdaļas, kas ir viegli pieejamas un, kas kopumā veido lielisku garšas buķeti. Ir vērts izmēģināt!
Nepieciešamās sastāvdaļas
3 olas
250 g krabju nūjiņas
70 g krēmsiera
90 g sarano ikru + atsevišķi dekorēšanai
Ķiploks – pēc garšas
Sāls un pipari – pēc garšas
Svaigi garšaugi pēc izvēles
LASI VĒL:
Šī vienkāršā sastāvdaļa padara malto gaļu neiedomājami sulīgu un maigu – daudz pavāri slēpj šo triku
Pagatavošanas gaita
Novāriet olas cieti, atdzesējiet un smalki sarīvējiet. Pievienojiet krēmsieru un saspiestu vai ļoti smalki sakapātu ķiploku un samaisiet. Ja vēlaties stiprāku uzkodu, pievienojiet 2-3 ķiploka daiviņas, ja gribat mērenu garšu, pietiks ar vienu.
Sadaliet krabju nūjiņas divās daļās: vienu daļu sapluciniet šķipsnās, bet otru sarīvējiet. Apvienojiet krabju nūjiņu šķipsnas ar olu maisījumu un pievienojiet ikrus. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas un labi samaisiet.
No maisījuma izveidojiet glītas bumbiņas. Apviļājiet bumbiņas sarīvētajās krabju nūjiņās. Ar karoti katrā bumbiņā izveidojiet nelielu iedobumu un ievietojiet tajā ikrus.
Dekorējiet ar zaļumiem, un uzkoda ir gatava. Pasniedziet atdzesētu, tāpēc noturiet ledusskapī vismaz stundu, bet labāk vismaz divas. Lai labi garšo!