Šī vienkāršā sastāvdaļa padara malto gaļu neiedomājami sulīgu un maigu – daudz pavāri slēpj šo triku

Gardas maltās gaļas pagatavošana ir vienkārša, ja zina vienu pavisam vienkāršu triku, kas ļoti uzlabos tās garšu un konsistenci. Un viss ir saistīts ar cepamo sodu.

Viss, kas jums jādara, ir izšķīdināt šķipsniņu cepamās sodas nelielā ūdens daudzumā un pievienot to jēlai maltajai gaļai. Pirms gatavošanas ļaujiet tai nostāvēties 15–45 minūtes. Efekts ir patiešām pārsteidzošs - gaļa paliek sulīga, maiga un perfekti zeltaina cepšanas laikā.

Kāpēc cepamā soda darbojas? Tā paaugstina gaļas pH līmeni un novērš pārmērīgu olbaltumvielu saistīšanos, kas palīdz saglabāt ūdeni un neļauj gaļai kļūt gumijotai.

Cepamo sodu var pievienot jebkurai maltajai gaļai – liellopu, vistas vai cūkgaļas. Tā ir lieliski piemērota kotletēm, burgeriem vai maltās gaļas ruletēm, un rezultāti ir uzreiz redzami.

LASI VĒL:

Pietiek ar šķipsniņu cepamās sodas; bet noteikti nepārspīlējiet, lai nebūtu rūgta garša. Tāpat pievienojiet savas iecienītākās garšvielas tieši pirms gatavošanas. Pēc tam maltā gaļa vairs nekad nebūs sausa un bezgaršīga.

Ja ar sodas triku domājat, ka nav līdzēts, vai arī tas jums nevieš pārāk lielu uzticību, tad pavāri iesaka izmēģināt vēl  vismaz divus interesantus paņēmienus, kad malto gaļu padarīt ļoti mīkstu.

Pirmais variants paredz malto gaļu pirms lietošanas ievietot marinādē ar skābpiena produktiem. Vislabākā izvēle būs kefīrs, bet tikpat labi tas var būt jogurts bez piedevām (piemēram, grieķu). Tas padarīt gaļu mīkstu un sulīgu.

Otrs variants ir vēl vienkāršāks – aplejiet malot gaļu ar gāzētu minerālūdeni, noturiet vismaz stundu vai ilgāk. Pēc tam varat izmantot gaļu paredzētajam nolūkam un būt droši, ka gaļa  būs irdena un viegli lietojama.