Selerija – 3 vienkārši un veselīgi salāti, kurus pagatavot no šī produkta

Selerijas ir dārzenis, kas ir kļuvis neticami populārs kulinārijā. Saimnieces izmanto gan to kātus, gan saknes, jo tas ir ne vien gards, bet arī ļoti veselīgs.

Cilvēki ar seleriju eksperimentē dažādos veidos, pievienojot to visdažādākajiem ēdieniem. Salāti ir visvienkāršākie no tiem. Ir ļoti daudz seleriju salātu variāciju. Zemāk ir sniegtas vienkāršākās receptes salātu pagatavošanai ar šo dārzeni.

Seleriju un redīsu salāti

Lai tos pagatavotu, jums būs nepieciešamas 5 seleriju saknes, 1 vidējs redīss ar galotnēm un 3 ēdamkarotes augu eļļas.

Noņemiet redīsu galotnes, aplejiet tās ar verdošu ūdeni un pēc tam nokāsiet. Pēc tam sarīvējiet redīsu un seleriju saknes un sajauciet tās ar sasmalcinātiem zaļumiem. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas, pagaršojiet ar augu eļļu un labi samaisiet.

Selerijas un burkānu salāti

65 gramiem selerijas būs nepieciešami 40 grami burkānu, 5 grami pētersīļu un lociņu, 20 grami majonēzes un sāls, citronskābe vai etiķis pēc garšas.

LASI VĒL:

Nomazgājiet un nomizojiet selerijas saknes un burkānus, pēc tam sagrieziet biezās strēmelītēs. Pēc tam apkaisiet ar citronu sulu, pievienojiet sāli un sajauciet ar jebkādiem garšaugiem, kas jums patīk. Ir arī cita šo salātu versija.

Šajā versijā saknes ir iepriekš novārītas, pēc tam sasmalcinātas un līdzīgā veidā pagatavotas. Selerijas kātus var izmantot arī sakņu vietā, bet šajā gadījumā ievērojiet pirmo recepti, kas paredz, ka sastāvdaļas jāatstāj neapstrādātas.

Selerijas salāti ar riekstiem

Lai pagatavotu šos salātus, jums būs nepieciešami 100 grami selerijas, 25 grami riekstu, 40 grami majonēzes, sāls, cukurs un 1 ābols.

Novāriet seleriju, ļaujiet tai atdzist un pēc tam sagrieziet mazos gabaliņos. Nomizojiet un sarīvējiet ābolu, pēc tam sajauciet to ar seleriju. Sasmalciniet riekstus ļoti smalki un pievienojiet tos pārējām sastāvdaļām. Pēc tam vienkārši pārlejiet salātus ar majonēzi. Šajā receptē majonēzi var aizstāt ar skābo krējumu, lai samazinātu kaloriju daudzumu.

Šīs receptes ļauj garšīgi pagatavot selerijas. Ikvienam, kurš tās izmēģinās, tās noteikti patiks.