6 pārtikas produkti, kurus nekad nevajadzētu uzglabāt plastmasas maisiņos un traukos – tam ir nopietnas sekas

Plastmasas trauki un iepakojums ne vienmēr ir labākā izvēle pārtikas uzglabāšanai. Eksperti uzskaita vairākus pārtikas produktus, kurus nevajadzētu uzglabāt plastmasas traukos, lai tie saglabātu svaigumu un uzturvērtību.

Karstie ēdieni

Lai gan plastmasas iepakojums ir praktisks, uztura speciāliste Nikija Kūlmane skaidro: "Plastmasas karsēšana var izraisīt tās sadalīšanos un tādu ķīmisku vielu kā BPA vai ftalātu izdalīšanos pārtikā."

Šīs ķīmiskās vielas var traucēt hormonu dabisko darbību, tāpēc Kūlmane iesaka izmantot nerūsējošā tērauda vai stikla traukus, īpaši karstiem ēdieniem, savukārt plastmasu var izmantot aukstiem ēdieniem, piemēram, salātiem vai sviestmaizēm.

Cietie sieri

Lai gan parastie sieri, piemēram, čedaras siers vai krēmsiers, ir droši plastmasas iepakojumā, smalkiem sieriem ir nepieciešami īpaši uzglabāšanas apstākļi. Iepakojums plastmasā novērš gaisa cirkulāciju un veicina mitruma uzkrāšanos, kas var mainīt siera garšu un krāsu. Tā vietā izmantojiet cepampapīru, kas pārklāts ar plastmasas maisiņu.

Tomātu mērces un citi skābi pārtikas produkti

Tomāti un skābi pārtikas produkti, piemēram, citronu sula, var sabojāt plastmasu un izdalīt kaitīgas ķīmiskas vielas. Eksperti iesaka izmantot stiklu vai nerūsējošo tēraudu, jo šie materiāli nereaģē ar skābēm.

LASI VĒL:

Sīpoli un ķiploki

Dārzeņus, piemēram, sīpolus un ķiplokus, nevajadzētu iepakot plastmasā, jo mitrums veicina bojāšanos un dīgšanu. Vislabāk tos uzglabāt vēsā, tumšā un sausā vietā, sieta vai papīra maisiņos, kas nodrošina gaisa cirkulāciju.

Lapu zaļumi

Noslēgts plastmasas maisiņš nav labākais veids, kā uzglabāt salātus, spinātus vai kāpostus pēc atvēršanas. "Ietiniet lapu zaļumus tīrā drānā un uzglabājiet tos hermētiskā traukā, lai tie ilgāk saglabātu svaigumu," iesaka Kūlmane. Audums absorbēs lieko mitrumu un novērsīs bojāšanos.

Svaigi garšaugi

Pētersīļi un līdzīgi garšaugi plastmasas maisiņos bojājas ātrāk. Apstrādājiet tos kā ziedus: nogrieziet kātus, ievietojiet tos glāzē ūdens un brīvi pārklājiet ar plastmasas maisiņu. Tos var uzglabāt ledusskapī līdz divām nedēļām.