Maigie salāti "Sniega dāma" radīs svētku  noskaņu - kas jums nepieciešams un kā tos pagatavot

Decembra svētki ir tepat aiz stūra, un, ja nevēlaties atkal likt galdā klasiskos Olivjē salātus, ir pienācis laiks izvēlēties kaut ko neparastu. Piedāvājam recepti košiem un gardiem salātiem ar atmosfērisko nosaukumu "Sniega dāma".

 Šie ir delikāti, sniegbalti un iespaidīgi salāti, un tie pilnīgi noteikti izdaiļos jūsu svētku galdu un radīs ziemas burvības sajūtu.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Vārīta vistas fileja - 200 g

Sīpols - 1

Vārīti kartupeļi - 3

Cieti vārītas olas - 6

Marinēti gurķi - 4

Siers - 200 g

Graudainas sinepes - 2 ēdamkarotes

Majonēze - pēc garšas

Nepieciešamās sastāvdaļas marinādei

9% etiķis - 3 ēdamkarotes

Cukurs - 1 ēdamkarote

Sāls - ½ tējkarote

Ūdens - 150 ml

LASI VĒL:

Kā pagatavot salātus “Sniega dāma”

Smalki sakapājiet sīpolu, pievienojiet sāli, cukuru, etiķi un ūdeni. Samaisiet un ļaujiet ievilkties 15–20 minūtes. Pēc tam nokāsiet sietā. Sagrieziet sālsūdenī novārītu vistas fileju kubiņos, pievienojiet karoti majonēzes un samaisiet.

Nomizotus, vārītus kartupeļus ar mizu sarīvējiet uz rupjas rīves un novietojiet uz lēzenas šķīvja. Stingri piespiediet un viegli apsmērējiet ar majonēzi.

Kartupeļu kārtu apsmērējiet ar graudainajām sinepēm. Pārkaisiet ar vistas fileju un marinētiem sīpoliem, pēc tam visu pārklājiet ar majonēzes tīkliņu.

Marinētos gurķus smalki sagrieziet un vienmērīgi izklājiet. Izveidojiet vēl vienu majonēzes tīkliņu.

Atdaliet olu dzeltenumus, smalki sarīvējiet tos un izklājiet uz gurķiem. Viegli apsmērējiet ar majonēzi. Sieru smalki sarīvējiet, uzlieciet vēl vienu kārtu un uzklājiet vēl vienu majonēzes kārtu.

Olu baltumus rupji sarīvējiet un izklājiet tos pāri salātiem. Lai iegūtu dekoratīvāku izskatu, varat pievienot dažas melnās sezama sēklas vai pārkaisīt ar zaļumiem.

Gatavs! Ļaujiet salātiem apmēram stundu atpūsties ledusskapī — tie kļūs īpaši maigi un sulīgi. Pasniedziet un pārsteidziet savus viesus. Lai labi garšo!