Salāti “Troja” ar noslēpumu, kas kļūs par svētku galda galveno ēdienu

Salāti "Troja" ir pamatoti ieguvusi savu nosaukumu — tie ir īsts kulinārijas "Trojas zirgs". Salāti ir noslēpumaini pēc izskata, bet pilni ar raksturu garšā. Pamēģiniet tos vienreiz, un klasiskie Olivjē salāti noteikti izzudīs no jūsu ierastās ēdienkartes.

Un patiesi, tie ir gardi, sulīgi un ar nelielu pārsteigumu. Tie rotās pilnīgi jebkuru svētku galdu. Lai ēdienam piešķirtu pārsteidzošu formu, jums būs nepieciešams kulinārijas gredzens apmēram 19 cm diametrā (derēs jebkura veida) un parasta glāze.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Sēnes - 500 g

Vistas stilbiņi - 4 gabali

Olas - 4 gabali

Žāvētas plūmes - 50 g

Majonēze - 2 ēdamkarotes

Skābais krējums - 2 ēdamkarotes

Ķiploks - 2 daiviņas

Gurķi - 2 gabali

Sarkanais sīpols - 1 gabals

1 baltais sīpols

Šķipsniņa sāls un cukura

Ābolu sidra etiķis — 1 ēdamkarote

Pagatavošanas gaita

Sēnes un balto sīpolu sasmalcina un apcep, līdz tie ir mīksti. Ļauj atdzist. Vāri vistas stilbus sālsūdenī, atdzesē, atdali gaļu no kaula un sagriež kubiņos.

LASI VĒL:

Cieti novāra olas un rupji sarīvē. Smalki sakapā žāvētas plūmes. Mērcei sajauc majonēzi, skābo krējumu un sasmalcinātu ķiploku (ķiploku daudzumu var pielāgot atbilstoši savai gaumei).

Sarkano sīpolu sagriež gredzenos un marinē etiķī ar šķipsniņu sāls un cukura. Pirms pievienošanas salātiem, izņem no marinādes un notecina.  Gurķus sagriež plānās šķēlēs; noderīgs ir dārzeņu mizotājs.

Novieto glāzi kulinārijas riņķa centrā un saliec salātus, katru kārtu apsmērējot ar mērci. Sāciet ar vistu, tad uzklājiet apceptās sēnes un olas. Salātu ārpusi apklāj ar plānie sagrieztajām gurķu šķēlēm un salātu gredzena vidū ieliek sarkanos sīpolus.

Sakārtotos salātus ievieto ledusskapī kā minimums uz 1 stundu, bet jo ilgāk tie pastāvēs ledusskapī, jo garšas labāk sasūksies. Lai labi garšo!