Brīnišķīga tomātu zupa ar biezpiena klimpām, ar pikantu noti un brīnišķīgu garšu ir tas ēdiens, kuru man iemācīja pagatavot mana itāļu vīramāte. Un tagad zinu kāpēc, jo mans vīrs vienmēr ir par to sajūsmā.
Šis patiešām ir neticami gards un arī veselīgs pirmais ēdiens. Tā būs ideāla izvēle tiem, kam apnikuši standarta un pazīstami pirmie ēdieni. Šī zupa ir gatava un apēdama vienā piegājienā. Lai labi garšo!
Nepieciešamās sastāvdaļas
1 sīpols
1 burkāns
3 ķiploki
150 g biezpiena
1 paipalu ola
3,5 ēdamkarotes kviešu miltu
2 ēdamkarotes augu eļļas
1 buntīte diļļu
0,5 l tomātu savā sulā
0,5 l ūdens
1 čili pipars (stiprumu var pielāgot pēc garšas)
Sāls un pipari pēc garšas
Zupas pagatavošanas gaita
Sīki sakapājiet sīpolu un burkānu (nav nepieciešams rīvēt, jo tos tāpat sablendēs) un apcepiet saulespuķu vai olīveļļā. Cepiet, līdz sīpoli iegūst zeltainu nokrāsu un burkāni ir kļuvuši mīkstāki.
LASI VĒL:
Lai pagatavotu klimpas, sajauciet biezpienu ar olu, sasmalcinātām dillēm un miltiem (2,5 ēdamkarotes). Veidojiet mazas bumbiņas un vāriet sālsūdenī.
Apceptos burkānus un sīpolus pārlieciet katliņā, pievienojiet ūdeni, tomātus savā sulā, sāli un piparus. Pievienojiet atlikušos miltus un visu sablendējiet. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai un vāriet uz lēnas uguns pāris minūtes.
Noņemiet zupu no uguns. Sīki sakapājiet ķiploku un pievienojiet to zupai. Zupu ielej bļodiņās, centrā liek biezpiena klimpas, pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem un dekorē ar čili piparu (ja negaršo ass ēdiens, ēd bez čili pipara).