Šokolādes-spinātu marmoru kēkss – sulīgs deserts, kas derēs pat svētkos

Vai jums garšo cepti konditorejas izstrādājumi, īpaši smalkmaizītes? Protams, kuram gan negaršo aromātiskas, mājās ceptas lietas! Īpaši ar tēju vai rīta kafiju. Šodien mēs gatavosim šokolādes-spinātu marmora kūku.

Tas var šķist visai savdabīgs salikums, bet kāpēc gan neizmēģināt šo kombināciju? Tā izskatās ļoti pievilcīga un arī garšo lieliski. Manuprāt, tā ir veselīga (ar olīveļļu, nedaudz cukura un spinātiem).

Nepieciešamās sastāvdaļas

2 olas

50 ml olīveļļas

4 ēdamkarotes biezpiena

2 ēdamkarotes auksta piena

60 g cukura

1 glāze miltu

1 paciņa (15 g) cepamā pulvera

2 ēdamkarotes kakao pulvera

1 liela sauja spinātu lapu

1 laima (citrona) miziņa

LASI VĒL:

Pagatavošanas gaita

Saputojiet olas ar cukuru un pievienojiet olīveļļu. Pievienojiet 2 ēdamkarotes biezpiena. Pievienojiet arī izsijātus miltus un cepamo pulveri.

Visu rūpīgi samaisiet, lai masa būtu viendabīga un bez kunkuļiem. Mīklai ir jābūt nedaudz biezai.

Sablendējiet nomazgātus spinātus. Lai būtu vieglāk sablendēt, pievienojiet 2 ēdamkarotes biezpiena.

Sadaliet iepriekš pagatavoto mīklu divās daļās. Vienai daļai pievienojiet sablendētos spinātus un laima miziņu, bet otrai - kakao pulveri. Vēlreiz rūpīgi samaisiet katru mīklu.

Lai abas mīklas daļas būtu vienādas konsistences, vienkārši pievienojiet pāris ēdamkarotes miltu spinātu daļai un 2 ēdamkarotes piena šokolādes daļai.

Ielejiet mīklu kēksiņu formā, mainot krāsas. Pēc tam, izmantojot nazi, viegli samaisiet to, veidojot mīklā astoņnieka rakstu. Lieciet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, līdz gatavs.

Pārbaudiet gatavību ar koka iesmiņu. Manējā cepās apmēram 30 minūtes 170°C temperatūrā. Izņemiet no formas un ļaujiet atdzist uz restēm. Lai labi garšo!