Kad esat nedaudz noguris no ierastajiem salātiem, jūs dabiski ķeraties pie jauniem ēdieniem, jaunām garšām un kombinācijām. Iesakām pagatavot gardus salātus – "Olga" un "Jūras fantāzija", kas būs lieliska alternatīva ierastajiem.
Salāti “Olga”
Šie ir gardi salāti ar vistu, sieru, kukurūzu, dārzeņiem un garšaugiem. Šķiet, ka vienkāršu salātu pagatavošanai ir pārāk daudz sastāvdaļu, taču šī kombinācija patiešām izceļ katras atsevišķās sastāvdaļas garšu un paceļ ēdienu pilnīgi jaunā līmenī.
Sastāvdaļas
Vārīta vistas fileja - 150 g
Mocarella - 150 g
Svaigi gurķi - 2 gabali
Lociņi - 1 buntīte
Dilles - 0,5 buntīte
Konservēta kukurūza - 0,5 bundža
Melnās olīvas - 20 gabali
Salātu lapas dekorēšanai
Majonēze pēc garšas
Mārrutki pēc garšas
Pagatavošana
Sagrieziet vistu, mocarellu, gurķus un olīvas mazos gabaliņos, tad sakapājiet lokus un dilles. Pievienojiet kukurūzu un visu samaisiet. Pievienojiet majonēzi un ēdamkaroti mārrutku un vēlreiz samaisiet. Lieciet uz salātu lapām. Dekorējiet pēc vēlēšanās.
LASI VĒL:
Vijolīšu brīnišķīgais spēks – ezotēriķi un psihologi tās iesaka novietot katrā mājā
Ko teikt vārda "nomierinies" vietā – atslēgas frāzes, kas mazina konfliktu
Salāti “Jūras fantāzija”
Jūras velšu ēdieni ne vienmēr izraisa vienādas baudas sajūtas, taču pēc šo salātu pagatavošanas jūs redzēsiet situāciju citādi. Gardi salāti ar pilnīgi neparastu sastāvdaļu kombināciju, kas noteikti patiks jūsu viesiem un ģimenei.
Šie Vidusjūras iedvesmotie salāti ir lieliski piemēroti tiem, kam garšo jūras veltes. Ja esat jūras velšu cienītājs, tad droši ķerieties pie gatavošanas.
Sastāvdaļas
Vistas fileja - 150 g
Mīdijas - 120 g
Krabju nūjiņas - 120 g
Zaļais ābols - 1 gabals
Melnās olīvas - 1 burciņa
Majonēze pēc garšas
Pagatavošanas gaita
Sagrieziet ābolu kubiņos, atkausējiet mīdijas, noskalojiet tās zem tekoša ūdens un sagrieziet uz pusēm. Sagrieziet krabju nūjiņas pusgredzenos, olīvas sagrieziet gredzenos un vārītu vistas fileju sagrieziet gabaliņos. Visu sajauciet kopā, pievienojiet majonēzi un vēlreiz samaisiet. Dekorējiet pēc vēlēšanās.