Šie smilšu mīklas rullīši ir no manas bērnības, un tie joprojām ir iecienīti manā ģimenē. Tie ir lieliska izvēle ātrai uzkodai vai bērnu pusdienām. Turklāt jūs varat pagatavot jebkuru pildījumu, kas jums patīk, pat ar veselīgo, lai gan bieži vien nepopulāro, ķirbi.
Recepte tiek mūsu ģimenē pārmantota no paaudzes paaudzē, jo tā ir tik vienkārša, ka pat bērni to apgūst ļoti ātri. Un labākais, ka pildījumu var pielāgot pilnīgi jebkurai gaumei.
Nepieciešamās sastāvdaļas
200 g skābā krējuma
200 g margarīna
3,5 glāzes miltu
0,5 tējkarotes cepamā pulvera
500 g ābolu ievārījuma
Rozīnes pēc garšas
Žāvētas dzērvenes pēc garšas
Cukurs apkaisīšanai
LASI VĒL:
Secīga pagatavošanas gaita
1. solis: Pie izsijātiem miltiem un cepamā pulvera pievienojiet mīkstinātu margarīnu un ar rokām saberziet šīs sastāvdaļas drupačās.
2. solis: Pēc tam pievienojiet skābo krējumu un mīciet mīklu, līdz tā ir mīksta un elastīga, bet tai nevajadzētu pārāk lipt pie rokām.
3. solis: Sadaliet mīklu 4 vienāda izmēra gabalos.
4. solis: Izrullējiet katru no četriem mīklas gabaliem 3 mm biezā aplī.
5. solis: Sadaliet katru apli 8 gabalos pa rādiusu.
6. solis: Uz katras daiviņas uzlieciet ievārījumu, rozīnes un žāvētus dzērvenes (vai arī jebkuru citu sev tīkamo pildījumu).
7. solis: Aizrullējiet mīklu, sākot no platā gala, un izveidojiet kruasāna formas rullīti.
8. solis: Novietojiet smilšu mīlas rullīti uz ar cepampapīru izklātas cepšanas pannas, pārkaisiet ar cukuru un cepiet 180 grādos pēc Celsija 20 līdz 25 minūtes.
Tas arī viss – smilšu mīklas rullīši ir gatavi. Eksperimentējiet ar pildījumiem un lai labi garšo!