Kurš gan nemīl saldumus, īpaši mājās gatavotus gardumus? Diemžēl šādu desertu pagatavošana aizņem daudz laika. Tāpēc nolēmām jūs iepriecināt ar recepti, kuras pagatavošana jums prasīs mazāk nekā stundu.
Šim pīrāgam ir diezgan unikāls nosaukums – "Banoffee". Šis gardums cēlies no vecās labās Anglijas. Tas ir gatavots no banāniem un vārīta iebiezinātā piena. Pamatne ir veidota no cepumiem. Kopumā tas ir ideāls ne tikai garšas dēļ, bet arī tāpēc, ka to var ātri pagatavot, ielikt ledusskapī un atpūsties!
Sastāvdaļas
Cepumi 200 g
Sviests 220 g
Cukurs 130 g
Iebiezinātais piens 300 ml
Banāni 4
Vanilīns 2 g
Saldais krējums 2 glāzes
Pūdercukurs 3 ēdamkarotes
LASI VĒL:
Atjauniniet ziemas jaku bez mazgāšanas vai ķīmiskās tīrīšanas
Viegls veids, kā no veļas mazgājamās mašīnas cilindra noņemt nepatīkamas smakas
Pagatavošanas gaita
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem pēc Celsija. Sasmalcina ceptos piena cepumus blenderī. Sajauc cepumu drupačas ar pusi sviesta un 60 g cukura. Ja cepumi ir pārāk saldi, izlaid cukuru.
Izklājiet maisījumu apaļas pannas apakšā un piespiediet to pie pamatnes. Cepiet apmēram 8–10 minūtes. Atdzesējiet pamatni.
Katliņā uz lielas uguns izkausējiet atlikušo sviestu. Pievienojiet 70 g cukura un vaniļu. Pēc tam pievienojiet vārīto iebiezināto pienu. Liek atpakaļ uz plīts. Vāriet 3–4 minūtes, nepārtraukti maisot, līdz maisījums kļūst tumšs.
Pēc tam pārlejiet maisījumu pāri cepumu pamatnei. Desertu atdzesējiet ledusskapī uz 2 stundām.
Saputojiet 35% saldo krējumu ar pūdercukuru, līdz veidojas stingras putas. Uzmanīgi iecilājiet sagrieztu gatavu banānu maisījumā un izkārtojiet to deserta virspusē. Atdzesējiet ledusskapī vēl uz stundu.
Šī gaisīgā deserta virspusi var dekorēt, kā vien vēlaties. Tie, kam patīk īsti saldumi, var sarīvēt šokolādi. Tie, kam patīk dažādas garšas, var pievienot skābas ogas vai kakao pulveri.