Pašdarinātu skābētu kāpostu recepte: Ikvienam jāzina slepenā sastāvdaļa

Skābēti kāposti bieži vien garšo bezgaršīgi. Salda slepena sastāvdaļa pārvērš fermentētos dārzeņus par aromātisku akcentu.

Skābēti kāposti ir klasisks ēdiens, ko bieži pasniedz kopā ar kūpinātu cūkgaļas fileju vai kartupeļu klimpām. Tomēr svaigu skābētu kāpostu pagatavošana no nulles aizņem nedēļas. Ātrai maltītei daudzi cilvēki izvēlas skābētus kāpostus, kurus ar vienkāršu triku var pārvērst kulinārijas baudījumā.

Skābētu kāpostu pagatavošana: Medus piešķir konservētiem skābētiem kāpostiem saldu noti

Slepenā sastāvdaļa labākiem skābētiem kāpostiem ir atrodama gandrīz katrā mājsaimniecībā: medus. Saldā nots lieliski harmonizējas ar fermentēto balto kāpostu dabisko skābumu. Lai nodrošinātu optimālu konsistenci, medu vispirms karamelizē katlā. Tikai pēc tam pievieno notecinātus skābētus kāpostus.

Pievieno nedaudz ūdens, ļaujot saldskābajām garšām perfekti sajaukties, kamēr tie vārās uz lēnas uguns. Karamelizētie medus gabaliņi piešķir skābētiem kāpostiem unikālu tekstūru. Rezultāts: izsmalcināti skābēti kāposti, kas labi sader gan ar sātīgiem ēdieniem, gan ar radošām recepšu variācijām.

Šīs sastāvdaļas dažādos veidos uzlabo skābētus kāpostus

Papildus medum ir arī citi veidi, kā variēt skābētu kāpostu garšu. Atkarībā no jūsu vēlmēm skābētos kāpostus var pagatavot augļainus, maigus vai pikantus.

Ābols: Sagriezti ābolu gabaliņi piešķir skābētiem kāpostiem atsvaidzinošu noti. Augļu skābe pastiprina kāpostu dabisko svaigumu.

LASI VĒL:

Ananāss: Šis eksotiskais auglis ir īsts padoms. Sagriezts gabaliņos un pagatavots kopā ar skābētiem kāpostiem, ananāss piešķir nedaudz saldu un vasarīgu garšu.

Krējums: Krēmīgu versiju iegūst, pievienojot krējumu. Tas mīkstina skābumu un padara skābētos kāpostus patīkami maigus.

Kadiķogas: Tumšās ogas nodrošina intensīvu garšu un arī stimulē gremošanu.

Lauru lapas: Gatavošanas laikā tās lēnām atbrīvo savu skābo aromātu. Pirms pasniegšanas lapas noņem.

Klasiskā pagatavošana: Skābētu kāpostu rafinēšana ar bekonu un baltvīnu

Tradicionālajā versijā skābēti kāposti tiek apvienoti ar sagrieztu bekonu. Bekona kubiņus apcep katlā, līdz tie kļūst kraukšķīgi.

Pēc izvēles sīpolus var apcept, lai iegūtu vairāk garšas. Pievieno cukuru, tas piešķir vieglu karameles noti. Katlā pievienojiet notecinātos skābētos kāpostus.

Sajauciet ar šķidrumu: Izmantojiet baltvīnu vai ābolu sulu. Pievienojiet sāli, piparus, ķimeņu sēklas, kadiķogas un lauru lapas. Vāriet apmēram stundu, līdz aromāts ir pilnībā attīstījies.

Pēc šī laika skābētie kāposti ir lieliski garšas ziņā un ir piemēroti kā piedeva cepešiem, klimpām vai veģetāriešiem. Tie, kas vēlas, protams, var izlaist bekonu vai aizstāt to ar augu izcelsmes alternatīvu, piemēram, kūpinātu tofu.