Ātrā riekstu kūka – vienkārša recepte jebkuriem svētkiem

Grūti iedomāties nevienu mielastu bez deserta. Vispopulārākais deserts ir kūka. Šodien dalīsimies ar recepti ļoti maigai, ļoti riekstainai un ātri pagatavojamai kūkai.

Šis ir tas deserts, kuru pilnīgi noteikti var gatavot kopā ar bērniem, jo tas ir vienkārši paveicams darbs, sastāvdaļas ir viegli pieejamas, bet rezultāts ir visu pūļu vērts.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Malti valrieksti -  1 līdz 1,5 glāzes

Medus - 2 ēdamkarotes

Skābais krējums - 200 g (mīklai) un 400 g (krēmam)

Cukurs - 0,5 glāze (mīklai) un 0,5 glāze (krēmam)

Milti - 1 glāze

Cepamā soda - 1 tējkarote

Olas - 3

Sviests - 100 g

LASI VĒL:

Kūkas pagatavošanas gaita

Vispirms sajauc 1 līdz 1,5 glāzes sasmalcinātu riekstu ar izkausētu sviestu, olām (pa vienai iemaisa), skābo krējumu, cepamo sodu, medu (izkausētu), cukuru un miltiem.

Šīs kūkas īpatnība ir tā, ka tā gandrīz pilnībā ir gatavota no riekstiem. Šim sastāvdaļu daudzumam ir ļoti maz miltu. Līdz ar to riekstiem būtu jābūt sasmalcinātiem vai samaltiem pēc iespējas smalkāk. Sagatavo  mīklu rūpīgi samaisa, lai tā būtu viendabīga, tad ielej mīklu cepšanas pannā, kas viegli ieziesta ar sviestu.

Kūku cep vidēji 40 līdz 45 minūtes 180 grādos pēc Celsija. Cepas bez problēmām un nav nepieciešams kūkas formu izklāt ar cepampapīru. Izcepto kūku viegli atdzesē un tad sagriež divās vienādās kārtās.

Pagatavo krēmu no skābā krējuma un cukura, abas sastāvdaļas sajaucot kopā. Tas arī viss - ļauj pāris stundas ievilkties ledusskapī un tad var baudīt kopā ar tasi tēju. Lai labi garšo!