Kā pagatavot želeju “Putna piens” mājas apstākļos – laiks atgriezties bērnībā

Reizēm gribas vienkārši pamēģināt ko citu, nevis tikai standarta desertu, patiesi gardu un neticami maigu ēdienu, kas kūst mutē. Viens no šādiem delikātiem ēdieniem, kas nekad neapnīks, ir želeja ar nosaukumu "Putna piens".

Sastāvdaļas

Svaigi spiesta citrona sula - no ½ citrona

Vaniļas esence vai vaniļas cukurs - pēc izvēles

Filtrēts ūdens - 3 glāzes

Kakao pulveris - 2 ēdamkarotes

Želatīns  - 3 tējkarotes

Granulētais cukurs – 1 ½ glāze

Skābais krējums - 630 g

Aveņu ievārījums - 1pilna glāze

Olu dzeltenumi – 2

Principā šim desertam var izmantot jebkuru ievārījumu, ja vien tas ir pietiekami biezs un salds. Bet, kā rāda prakse, labākais variants ir aveņu ievārījums, un vislabāk ir izmantot augstākās kvalitātes, dabīgāko produktu, kas satur tikai dabīgas sastāvdaļas.

LASI VĒL:

Pagatavošana

Deserts sastāvēs no trim kārtām. Pagatavošana: Vispirms želatīnu pārlej ar aukstu vārītu ūdeni, pēc tam pagaida, līdz tas uzbriest. Pēc tam želatīna maisījumu ievietojiet dubultā katlā un karsējiet, līdz granulas ir pilnībā izšķīdušas, bet neuzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai.

Pirmais slānis

Atdaliet olu dzeltenumus no baltumiem, pēc tam nekavējoties saputojiet tos ar pusi tases granulētā cukura, līdz tie veido baltu un ļoti gaisīgu maisījumu. Pievienojiet esenci (trīs ēdamkarotes) vai vaniļas cukuru (vienu paciņu), svaigi spiestu citronu sulu un rūpīgi samaisiet.

Pēc tam šim maisījumam pievienojiet trešdaļu iepriekš uzbriedinātā želatīna un trešdaļu skābā krējuma un vēlreiz rūpīgi samaisiet. Ielejiet dzeltenuma-skābā krējuma maisījumu piemērotā veidnē. Ievietojiet ledusskapī, līdz šis slānis ir pilnībā sacietējis.

Otrais slānis

Šim nolūkam sajauciet pusi tases granulētā cukura ar pusi atlikušā skābā krējuma un samaisiet. Mikroviļņu krāsnī vienu minūti uzsildiet aveņu ievārījumu, pēc tam izkāsiet caur smalkāko sietu, sajauciet ar skābo krējumu, samaisiet, pievienojiet pusi no atlikušā želatīna un rūpīgi samaisiet. Izņemiet sacietējušo želejas kārtu no ledusskapja, uzlieciet virsū otro kārtu un ievietojiet atpakaļ ledusskapī.

Trešais slānis

Izmantojot kakao pulveri, atlikušo granulēto cukuru un skābo krējumu, izveidojiet pēdējo, trešo kārtu topošajam želejas slānim. Ieberiet atlikušo želatīnu, rūpīgi samaisiet un ielejiet šo maisījumu veidnē.

Atkal atdzesējiet sagatavoto trīsslāņu želeju. Kad visi trīs slāņi ir pilnībā sacietējuši, desertu var pasniegt, sagrieztu gabaliņos. Ir svarīgi izmantot pilnpiena, ne pārāk skābu krējumu, lai deserts būtu krēmīgs un maigs, tieši tāds, kādam tam jābūt.