Vecmāmiņas Ritas ātri pagatavojamās cukura bulciņas

Ja gribat mājās pagatavot ko gardu, tad iepazīstieties ar vecmāmiņas Ritas ātro un vienkāršo rauga maizīšu ar cukuru recepti.

Šīs maizītes ir gardas, zeltaini brūnas un smaržīgas, un pilnīgi noteikti tev tās gribēsies vēl. Šīs maizītes ar cukuru ir lieliski piemērotas rīta tējai vai arī tās var paņemt līdzi kā uzkodu.

Ja vēlaties, maizītes varat pārkaisīt ar magoņu sēklām, kanēli, riekstiem vai sezama sēklām — viss ir pēc jūsu vēlmēm.

Nepieciešamās sastāvdaļas mīklai

500 ml piena

1 ola

150 g sviesta

1 kg miltu

50 g rauga

2 ēdamkarotes cukura

10 g vaniļas cukura

Šķipsniņa sāls.

Sastāvdaļas apkaisīšanai un ieziešanai

1 ola

2 ēdamkarotes cukura

Malts kanēlis pēc garšas

Magoņu sēklas pēc garšas

LASI VĒL:

Cukurmaizīšu pagatavošanas gaita

Izšķīdiniet raugu 1 tējkarotē cukura, samaisiet. Pievienojiet siltu (ne karstu) pienu un, maisot, pakāpeniski pievienojiet apmēram 1/3 izsijāto miltu. Ļauj mīklai uzrūgt siltā vietā 15–20 minūtes, lai tā uzrūgtu.

Pievieno bulciņu mīklai atlikušo cukuru, vaniļas cukuru, sāli un mīkstinātu sviestu, pēc tam pakāpeniski pievieno izsijātus miltus. Mīci, līdz masa ir gluda un viendabīga. Pārklāj ar salveti un ļauj tai uzrūgt siltā vietā vēl 15–20 minūtes.

Gatavu mīklu izspiež. Atdala mazus gabaliņus, veido no tiem bumbiņas un pēc tam katru bumbiņu sarullē plakanajā kūkā. Izrullē plakano kūku baļķī, pārloka to uz pusēm, vidū izveido iegriezumu un izrullē bulciņā.

Novieto bulciņas uz ar cepampapīru izklātas, ietaukotas cepamās plāts un ļauj uzrūgt 10–15 minūtes. Pēc tam virsmu apsmērē ar sakultu olu, bulciņas pārkaisa ar cukuru un pēc izvēles ar maltu kanēli vai magoņu sēklām.

Uzkarsē plīti līdz 200 °C . Cukurā pārklātās bulciņas būs gatavas 20–25 minūšu laikā. Lai labi garšo!