Reizēm ierastie konditorejas izstrādājumi ir apnikuši un gribas ko pilnīgi jaunu un interesantu. Tad īsti laikā būs izmēģināt šo vienkāršo un ātro meksikāņu kūkas recepti.
Pagatavojiet izsmalcinātu un neticami gardu meksikāņu kūku ar pikantu garšu un šokolādes skaidiņām! Šo kūku ir viegli pagatavot, un tās garšu noteikti atcerēsieties ilgi! Turklāt, ņemot vērā citu cilvēku atsauksmes, šī kūka patīk pat tiem, kas ikdienā šokolādi nemaz nemīl.
Sastāvdaļas
Sviests - 85 g
Milti - 100 g
Cepamais pulveris - 0,5 tējkarote
Kakao - 2,5 ēdamkarotes
Ola - 1
Cukurs - 120 g
Skābais krējums - 40 g
Verdošs ūdens - 60 ml
Šokolādes skaidiņas vai sasmalcināta šokolāde - 85 g
Ūdens - 60 ml
Cukurs - 30 g
Kakao - 0,5 tējkarote
Čili pipars - 0,5 tējkarote
LASI VĒL:
Dārznieki ir atklājuši vienkāršu veidu, kā pasargāt rozes no kaitēm pirms ziemas
Galerts būs dzidrs un labi sacietēs arī bez želatīna – atklājam, ko pievienot gatavošanas laikā
Pagatavošanas gaita
Sajauciet pirmās 7 sastāvdaļas, pielejiet verdošu ūdeni, samaisiet, tad ieberiet šokolādes skaidiņas, vēlreiz visu rūpīgi samaisiet. Ievietojiet mīklu cepampapīrā izklātā cepšanas pannā (manējā ir 18 cm diametrā). Cepiet 170°C temperatūrā apmēram 40 minūtes.
Pagatavojiet mērcēšanas maisījumu. Sajauciet ūdeni ar cukuru un kakao, uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai, pievienojiet čili un samaisiet. Izcepto kūku iemērciet sagatavotajā maisījumā un ļaujiet tai nostāvēties 1 stundu. Lai nodrošinātu labāku mērcēšanu, kūku var caurdurt vairākās vietās.
Pirms pasniegšanas pārkaisiet ar pūdercukuru. Čili stiprumu var pilnībā pielāgot pēc savas gaumes un patikas. Un, lai līdzsvarotu viegli pikanto garšu, var pasniegt kopā ar kausiņu vaniļas saldējuma. Lai labi garšo!