Galerts būs dzidrs un labi sacietēs arī bez želatīna – atklājam, ko pievienot gatavošanas laikā

Aukstā gaļa ir ēdiens, bez kura ir grūti iedomāties svētku galda. Tomēr tas bieži vien sanāk duļķains un nesacietē bez želatīna pievienošanas. Patiesībā mājās gatavots galerts var būt biezs un dzidrs bez jebkādām piedevām; jums tikai jāzina daži kulinārijas noslēpumi.

Izvēlieties pareizo gaļu

Dabīgā želejas noslēpums slēpjas kolagēnā, kas atrodams noteiktās gaļas daļās. Lai iegūtu bagātīgu, sātīgu galertu, vislabāk der cūkgaļas kājas, astes vai ausis.

Derēs arī liellopa stilbi vai kauli ar skrimšļiem. Ja gatavojat galertu ar gaili vai pievienojat vistas kājas, tas būs dzidrs un labi sacietējis.

Pirms gatavošanas gaļu iemērciet

Pirms gatavošanas gaļu 3 stundas iemērciet aukstā ūdenī, periodiski mainot ūdeni. Tas palīdzēs izvadīt nevajadzīgas vielas un padarīt buljonu dzidru.

LASI VĒL:

Vāriet uz lēnas uguns

Ar želeju nevajadzētu steigties. Tā jāvāra uz lēnas uguns vismaz 6 stundas uz mazākās uguns, neļaujot tai uzvārīties. Jebkuras putas, kas parādās sākumā, ir pilnībā jānosmeļ, jo tieši tās padara buljonu duļķainu.

Pievienojiet dārzeņus garšas un dzidruma nodrošināšanai

Klasiskie dārzeņi želejas pagatavošanai ir burkāni, sīpoli, selerijas, lauru lapas un daži piparu graudi. Bet ir kāds noslēpums: vārīšanas laikā pievienojiet nelielu nomizotu kartupeli. Tas absorbēs atlikušo duļķainību, padarot buljonu kristāldzidru. Izņemiet kartupeli un izmetiet pirms vārīšanas beigām.

Garšvielas pievienojiet vārīšanas beigās

Sāli, ķiplokus un garšvielas pievienojiet tikai 20 minūtes pirms vārīšanas beigām. Ja sāli pievienosiet pārāk ātri, buljons kļūs duļķains.

Un visbeidzot, kā padarīt želejas gaļu pilnīgi dzidru? Pēc vārīšanas varat pievienot dažus pilienus citrona sulas; tas uzlabos krāsu un padarīs ēdienu neticami dzidru.