Kā izcept gardu keto maizi – recepte, pēc kuras izmēģināšanas pārstāsiet pirkt maizi veikalā

Maize ir pamatprodukts, bez kura daudzi cilvēki pat nespēj iztēloties savu maltīti. Tā ir obligāta lieta, kas papildina jau esošo ēdienu, lai padarītu to sātīgāku.

Daudzi cilvēki vienkārši izbauda šo cepto gardumu, slavējot tā izcilo garšu. Bet to vienmēr var uzlabot. Lai to izdarītu, ir vērts mēģināt cept savu maizi. Ir receptes, kas var radīt gardu produktu.

Mandeļu miltu keto maize

Lai to pagatavotu, jums būs nepieciešami 260 grami mandeļu miltu, ½ tējkarotes sāls, 1 ēdamkarote cepamā pulvera, 100 grami sviesta, 3 ēdamkarotes maltu linsēklu, 4 olas un 120 ml ūdens.

Sajauciet mandeļu miltus ar sāli un cepamo pulveri un izkausējiet sviestu. Sakuļ linsēklas, olas un sviestu ar mikseri līdz gludai masai, tad pievieno ūdeni. Šķidrās sastāvdaļas ielej miltos un mīca mīklā.

LASI VĒL:

Iesmērē cepšanas pannu ar sviestu un ielej mīklu. Cep maizi 180 grādos pēc Celsija  45 minūtes.

Gaisīgie bezrauga plācenīši

Lai tos pagatavotu, tev vajadzēs 110 gramus dabīgā jogurta, šķipsniņu sāls, 100 ml ūdens, 250 gramus miltu plus nelielu daudzumu apkaisīšanai, 8 gramus cepamā pulvera un 1 ēdamkaroti augu eļļas.

Saputo jogurtu ar sāli un ūdeni. Izsijā miltus, sajauc ar cepamo pulveri un pēc tam pievieno jogurtam. Rūpīgi samaisa, tad pievieno eļļu. Apkaisa miltus uz darba virsmas, tad ielej bļodas saturu un mīca mīklu līdz gludai masai.

Pēc tam mīklu pārgriež uz pusēm, sarullē divās desiņās un katru desiņu sagriež vēl trīs gabalos. No katra gabala izveido bumbiņu un izrullē. Apcep plācenīšus sausā, nepiedegošā pannā no abām pusēm līdz zeltaini brūnai krāsai.

Pēc šīm receptēm pagatavotā maize ir ļoti mīksta un garda. Tā labi sader ar jebkuru ēdienu, jo ir lielisks papildinājums visam.