Vinegrete ir salāti, kas garšo daudziem cilvēkiem. Tie ir ne tikai garšīgi, bet arī veselīgo, jo to galvenās sastāvdaļas ir bagātas ar dažādiem vitamīniem un vērtīgiem mikroelementiem.
Kā pagatavot gardus un skaistus salātus, kas rosinās apetīti? Manai vīramātei tie vienmēr sanāk perfekti, un viņa dalījās ar 5 salātu pagatavošanas noslēpumiem.
Pareiza sastāvdaļu sagatavošana
Lai pagatavotu vinegreti, dārzeņi nav jāvāra. Daudz labāk tos cept cepeškrāsnī. Aptiniet sastāvdaļas folijā, ievietojiet tās iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cepiet, līdz tās ir gatavas. Vasarā izvēlieties jaunus dārzeņus, bet ziemā - šķiedrainus dārzeņus ar stingru tekstūru.
Ja nolemjat vārīt dārzeņus vinegretam, ievietojiet tos tikai verdošā ūdenī, lai saglabātu pēc iespējas vairāk uzturvielu. Kad dārzeņi ir gatavi, nesagrieziet tos uzreiz; tiem ir jāatdziest.
Sagrieziet dārzeņus ļoti mazos kubiņos. Ja nolemjat vinegretam pievienot sīpolus, vislabāk tos marinēt etiķī. Tas noņems jebkādu pārmērīgu rūgtumu.
Kā pagatavot krāsainus salātus
Droši vien katrs mājas pavārs ir pazīstams ar situāciju, kad bietes nokrāso visu pārējo. Tāpēc tās vajadzētu vārīt atsevišķā katlā.
Kad bietes ir gatavas, sasmalciniet tās atsevišķā bļodā, pievienojiet nedaudz augu eļļas un ļaujiet tām nostāvēties desmit minūtes. Pēc šī laika pievienojiet tās pārējām sastāvdaļām. Redzēsiet, cik garšīgi un skaisti iznāks gatavie salāti.
LASI VĒL:
Interesanti pētījuma rezultāti – pienākumu dalīšana ir galvenā kļūda, ko pieļauj mūsdienu pāri
Šefpavārs atklāj perfekta buljona noslēpumus - kāpēc sāls ir kļūda
Piemērota vinegreta mērce
Jums nav jāierobežojas tikai ar augu eļļu. Varat eksperimentēt, pievienojot citronu sulu, spiestu ķiploku utt. Daudzi pavāri vinegretam izmanto majonēzi, jo katram ir sava gaume. Izvēloties pareizo mērci, ir svarīgi ņemt vērā šos aspektus.
Skābētu kāpostu pagatavošana
Esiet uzmanīgi, ja skābēti kāposti ir pārāk skābi, jo tie var sabojāt ēdienu. Pirms pievienošanas pārējām sastāvdaļām noskalojiet kāpostus zem tekoša ūdens. Ja kāposti ir pārāk skābi, ļaujiet tiem piecas stundas ievilkties siltā ūdenī. Pēc tam nolejiet šķidrumu un pievienojiet to vinegretam.
Siļķu pagatavošana
Daudzi pavāri gatavo vinegretu pēc senas receptes, pievienojot siļķes. Vislabāk siļķes iepriekš iemērkt pienā. Šajā gadījumā salātiem pievienojiet vairāk kartupeļu un mazāk skābētu kāpostu (varat tos pat pilnībā izlaist).
Noteikti ievērojiet šos padomus, lai pagatavotu gardus, veselīgus un ēstgribu rosinošus salātus. Jūsu mīļajiem noteikti patiks šis ēdiens, un viņi slavēs jūsu kulinārijas talantus!