Ātrs apelsīnu pīrāgs bez piena un olām – bet tik gaisīgs kā mākonis

Ja mājās nav olu vai piena, bet kārojas kaut kas salds pie tējas, šis vieglais, citrusaugļu pīrāgs būs īsts glābiņš.

Tas ir ļoti ātri un viegli pagatavojams našķis, kas iepriecinās ar savu maigo garšu, gaisīgo tekstūru un lielisko aromātu. To var pagatavot arī kopā ar bērniem.

Nepieciešamās sastāvdaļas mīklai

Milti - 200 g

Cukurs - 140 g

Apelsīni (lieli) - 2 gabali

Augu eļļa - 9 ēdamkarotes

Cepamā soda - 1 tējkarote

Šķipsniņa sāls

Nepieciešamās sastāvdaļas glazūrai

Pūdercukurs - 2,5 ēdamkarotes

Citrona sula - 1 tējkarote

LASI VĒL:

Pagatavošanas gaita

Norīvējiet miziņu vienam apelsīnam. Izspiediet sulu no abiem apelsīniem – mīklai būs nepieciešami 200 ml, bet glazūrai - 2 tējkarotes.

Dziļā bļodā sajauciet apelsīnu sulu, cukuru, sāli un miziņu. Ielejiet eļļu un labi samaisiet. Pakāpeniski pievienojiet miltus, uzraugot konsistenci: mīklai jābūt nedaudz šķidrai, bet ne tekošai.

Pievienojiet cepamo sodu un vēlreiz rūpīgi samaisiet. Maisījums sāks burbuļot, norādot, ka viss notiek pēc plāna. Ielejiet mīklu ar sviestu vai eļļu ieziestā pannā un ļaujiet tai atpūsties 5 minūtes.

Cepiet 180°C temperatūrā apmēram 15 līdz 20 minūtes, līdz virsma ir zeltaini brūna un zobu bakstāmais iznāk tīrs un sauss.  Uzmanīgi izņemiet kūku un pārvietojiet to uz restēm — tā būs ļoti mīksta iekšpusē un ar kraukšķīgu garoziņu..

Kamēr kūka atdziest, sajauciet pūdercukuru ar citrona un apelsīna sulu. Pielāgojiet konsistenci pēc savas patikas. Uzklājiet glazūru ar otu un ļaujiet tai nedaudz nožūt.

Burtiski 30 minūšu laikā jūs esat ieguvuši gardu un aromātisku desertu, kas noderēs situācijās, kad negaidīti piesakās viesi. Lai labi garšo!