Skābētu kāpostu recepte bez sāls un cukura - ar marinētu ābolu garšu

Šķiet, ka perfektiem skābētiem kāpostiem nemaz nav nepieciešams sāls vai cukurs. To ir pierādījuši neskaitāmi mājas pavāri, kuri pārliecinājušies par eksperimenta panākumiem.

Tikai divas sastāvdaļas — baltie kāposti un tīrs, auksts ūdens. Pēc tikai trim dienām jums būs kraukšķīga uzkoda, kas ir veselīga un ar unikālu garšu.

Vienkārša recepte soli pa solim

Paņemiet sulīgus baltos kāpostus un sasmalciniet vai sagrieziet mazos kubiņos. Ievietojiet sasmalcinātos kāpostus dziļā bļodā. Pievienojiet piecus vai sešus melnos piparus. Pārlejiet ar tīru ūdeni, līdz kāposti ir pilnībā pārklāti.

Pārklājiet bļodu ar plakanu šķīvi un virsū uzlieciet presi (piemēram, ūdens burku), lai kāposti būtu iegremdēti. Novietojiet maisījumu malā uz trim dienām istabas temperatūrā.

LASI VĒL:

Pēc 24 stundām jūs pamanīsiet, ka ūdens sāk duļķoties, veidojas patīkams skābs aromāts un sāk burbuļot ar ogļskābo gāzi. Pēc divām dienām burbuļu skaits palielināsies, un kāposti iegūs maigu skābumu un paliks kraukšķīgi.

Tagad ievietojiet nākamo uzkodu ledusskapī, lai tā nogatavotos vēl uz trim dienām. Gatavais produkts jūs iepriecinās ar neparastu aromātu un patīkamu skābumu, kas atgādinās marinētus ābolus.

Starp citu, atlikušais sālījums (kāpostu kvass) ir patiešām noderīgs fiziskajai labsajūtai  un garšīgs dzēriens, kas ir lieliski piemērots nākamajai fermentācijai. Ja jums nav laika to izdzert, varat to izmantot nākamās kāpostu partijas fermentēšanai.

Sākot ar otro fermentāciju, kāpostiem varat pievienot papriku, burkānus, garšvielas un nedaudz medus, lai uzlabotu garšu. Šādi fermentēti skābēti kāposti nogatavojas divreiz ātrāk nekā ar parasto metodi, izmantojot tīru ūdeni.

Pagatavojiet vienkāršus kāpostus bez sāls un izbaudiet veselīgu ēdienu ar spilgtu garšu! Lai labi garšo!