Neuzķerieties uz apmānu tirgū – padomi labu riekstu un žāvētu augļu izvēlei

Rieksti un žāvēti augļi ieņem īpašu vietu mūsdienu delikatešu pasaulē. Žāvētu plūmju vai dateļu cenas var sasniegt pārdesmit eiro par kilogramu un sauja pistāciju var maksāt gandrīz tikpat, cik kilograms liellopu gaļas.

Turklāt kvalitāte bieži vien varētu būt labāka - pistācijas var būt rūgtas, un žāvēti augļi var būt pārāk mīksti un ātri sabojāties.

Tirgi un veikali bieži piedāvā produktus, kurus diez vai var uzskatīt par augstas kvalitātes. Pārdevēji, kas apgalvo par savu preču dabiskumu un unikālo garšu, bieži vien slēpj patiesību. Piemēram, pērkot žāvētas aprikozes pīrāgam, daudzi klienti sastopas ar viltojumiem vai vienkārši zemas kvalitātes sastāvdaļām.

Kā izvēlēties kvalitatīvus žāvētus augļus

Esiet modri. Pērkot žāvētus augļus, meklējiet stingrākus augļus ar dabisku krāsu. Spilgtas krāsas žāvētas aprikozes var liecināt par apstrādi ar glicerīnu vai citām ķīmiskām vielām.

LASI VĒL:

Pievērsiet uzmanību žāvētām plūmēm. Visbiežāk to spīdumu slēpj apstrāde, kas padara produktu lipīgu un nedabiski saldu. Ideālai plūmei jābūt matētai un neievērojamai.

Rieksti: Kas jums jāzina

Riekstu izvēle bieži vien kļūst par īstu mīklu spēli. Nemizoti rieksti ir drošākais variants, jo to čaumala pasargā no piesārņojuma. Nomizoti rieksti izskatās ērtāk, taču to izcelsme bieži vien ir apšaubāma.

Pārbaudiet mandeles. Izvēlieties riekstus ar neskartām čaumalām, bez pelējuma un rūsas. Smaržai jābūt svaigai; pretējā gadījumā labāk neriskēt.

Valrieksti: Pārliecinieties, ka čaumalas ir sausas un neskartas. Ja rieksti, tos kratot, sāk radīt dīvainas skaņas, tā ir zīme, ka kodols varētu būt bojāts.

Rūpība un veselais saprāts ir labākie palīgi, izvēloties riekstus un žāvētus augļus. Nekāda pārdevēja pārliecība nevar aizstāt pieredzi un praktisku pieeju, tāpēc ir svarīgi vienmēr izdarīt apzinātu izvēli.