Svētku salāti jaunā gaisma - siļķes, biešu un krekeru kūka

Salātu kūka ar negaidītiem slāņiem ir tieši tas, kas pārsteigs viesus un piešķirs galdam krāsu. Šī oriģinālā pieeja pazīstamām sastāvdaļām atstās iespaidu uz visiem. Sagatavojieties tam, ka visi prasīs recepti!

Nepieciešamās sastāvdaļas

200 g viegli sālītas siļķes filejas (vēlams salātu eļļā)

100 g cietā siera

200 g sālītu kvadrātveida vai taisnstūrveida krekeru

2 marinēti gurķi

1 sarkanais sīpols

5-7 redīsi

2 vidēja lieluma bietes (vārītas vai ceptas)

4 vārītas olas

Loki pēc garšas

Majonēze pēc garšas

Citrons pēc garšas

Malti melnie pipari pēc garšas

LASI VĒL:

Kā pagatavot: soli pa solim instrukcijas

Vispirms sagatavojiet salātu pannu, izklājot tās dibenu ar cepampapīru. Tas atvieglos gatavā ēdiena izņemšanu. Pēc tam ieteicams siļķi vairākas stundas iemērkt pienā vai ūdenī, lai samazinātu sāļumu, un pēc tam sagriezt kubiņos.

Nomizojiet sīpolu un smalki sakapājiet. Pēc tam sarīvējiet sieru, gurķus, bietes un redīsus uz rupjas rīves. Sīki sakapājiet lokus un izspiediet citrona sulu. Novāriet olas, atdalot dzeltenumus no baltumiem un atsevišķi sarīvējot tos uz smalkas rīves.

Pagatavojiet mērci: majonēzei pievienojiet citrona sulu un nedaudz sarīvētas miziņas, pēc garšas pievienojot melnos piparus.

Tagad ir pienācis laiks salikt kūku. Cepamās pannas apakšā izklājiet krekeru kārtu, pēc tam pārsmērējiet tos ar sagatavoto majonēzi. Pēc tam pievienojiet sarīvētus olu baltumus, biešu kārtu, siļķes un vēl mērci, visu pārkaisot ar lociņiem. Šo procesu atkārto, pievienojot jaunas sastāvdaļas un veidojot jaunus slāņus, līdz tiek sasniegts vēlamais apjoms.

Virsū izklājiet pēdējo krekeru kārtu, pēc tam pa visu virsmu izklājiet atlikušo mērci un pārkaisiet ar sarīvētu olu dzeltenumu. Pārklājiet kūku ar cepampapīru, uzlieciet uz tās dēli un viegli piespiediet, lai noņemtu lieko sulu. Pēc tam salātus uz nakti ievietojiet ledusskapī, lai visas kārtas iesūktos. Nākamajā dienā sagrieziet kūku šķēlēs un pasniedziet. Labu apetīti!